Pozdrav ze sociálky

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

Pozdrav ze sociálky

#1 Příspěvek od ZdenekHQ »

Předem upozorňuji, že na podobné dopisy s nesmyslně nízkou částkou doplatků a penále jsem zvyklý, i když platím vše převodem, včas a bohužel přesně, protože ossz odmítá vyšší platby (s rezervou na podobné nesmysly). Když jsem platil víc, vraceli mě to a láteřili, že jim v tom dělám binec.

Problém je v tom, že kdybych byl třeba ve špitále, v zahraničí atd., tak kvůli 11Kč jsou schopní mě zrušit nemocenské pojištění (beztak je mě naprd, nemocenskou dostanu jako osvč až 15.den stonání a ještě malou). Navíc tyhle věci se vždycky řešily při podání přehledu, a ne hned 1.ledna. On totiž zas nějakej blbec uvedl v platnost novej zákon, změnil čísla účtů atd. , nicméně to se týká roku 2009.

Že by opět "podpora" malých podnikatelů.... Tak bacha na to !
Přílohy
ossz.jpg
(171.96 KiB) Staženo 185 x
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
RadekB

#2 Příspěvek od RadekB »

Ja jako drobny podnikatel se tremi zamestnanci zatim NEVIDIM ani korunu z asi 6 mesicu vsade uverejnovanych vyhod. Zamestnancum to sice udela cca 400Kc ve vyplate, me na odvodech NIC nezmensi. Dneska me prisel dopis z VZP ze se pojisteni opet zveda, ze se nemocenske plati na jiny ucet nez duchodove (takze zaplatim navic jeste dalsi bankovni poplatek) atd..
At jdou fakt uz doprdele.
jezevec
Hlavní moderátor
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od jezevec »

RadekB píše:Ja jako drobny podnikatel se tremi zamestnanci zatim NEVIDIM ani korunu z asi 6 mesicu vsade uverejnovanych vyhod. Zamestnancum to sice udela cca 400Kc ve vyplate, me na odvodech NIC nezmensi. Dneska me prisel dopis z VZP ze se pojisteni opet zveda, ze se nemocenske plati na jiny ucet nez duchodove (takze zaplatim navic jeste dalsi bankovni poplatek) atd..
At jdou fakt uz doprdele.

Jsem rád, že zaměstnance už pár let nemám. Ale pokud zase vymyslí nějakou další " podporu malému a střednímu podnikání", tak to vidím na postupný přechod do "šedé ekonomiky".
ivan116

#4 Příspěvek od ivan116 »

To môjmu otcovi pred par rokmy prišiel doporučený dopis že dlží socialnej poisťovni 1(slovom jednu)sk.Nemusim tu rozpisovať čo stalo zaplatenie tej socialnej pracovníčky ktora skomponovala a zalepila ten dopis+poštovné k tomu čo musel otec zaplatiť pri uhrade toho šeku. :evil:

Po zavedení eura sa zase vyhrážajú v parlamete že živnostníkom a podnikatelom ktorý zvýšia ceny za služby alebo tovar okrem pokuty hrozí basa,ale to že socialka zdvihla odvody o 300 stovky nikoho netrápi.
vybihal

#5 Příspěvek od vybihal »

Protože jsem zaplatil zdravotní pojištění asi o 3 dni později, tak mě spočítali penále ve výši 60 haléřů a zaokrouhlili na 1 Kč. Bylo to v době kdy platily ještě desetihaléře. Z vedlejší činnosti platím zdrav. pojištění při podání přiznání daně.
VyBiSu
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od ZdenekHQ »

Státní úředník půl hodiny počítá penále šedesát haléřů. Jak mocný máme státní aparát, musíme se z toho všichni připo***t ? Nemusíme, ale státního úředníka zaplatíme. Je hodný, dbá na to, aby stát nebyl okraden.
]
pepik9

#7 Příspěvek od pepik9 »

Už je to tu. Každej dřevorubec, zedník a kadeřnice musí podávat hlášení elektronicky. To by měl někdo dát ke zrušení k ústavnímu soudu. Před rokem jsem byl u toho, když se můj kámoš snažil dostat do svý datový schránky. Dostal nějaký údaje, ale nechal to být přes termín, kdy to měl aktivovat, potom si došel pro nový a nebyl se schopnej ke schránce přihlásit ani se starejma ani s novejma. Ještě k tomu nějakej certifikát a povině IE.
A kdo to nezvládne, bude neplatič daní a poplatků.
"K podání, které nebude po 1. 3. 2013 splňovat stanovené podmínky, nemůže ČSSZ v souladu s právní úpravou přihlížet."
http://www.cssz.cz/cz/tiskopisy/zmeny-v ... 1-2013.htm
http://www.nno.g6.cz/tiskopisy-cssz-2013
p32

#8 Příspěvek od p32 »

Vzhledem k tomu, že se ČSSZ rozhodla odložit zavedení povinné elektronické komunikace je možné zasílat předepsané tiskopisy ještě po celý rok 2013 také písemně.
Neboj, to se zvládne. :lol:
termit256

#9 Příspěvek od termit256 »

Za dluh 11 kacek ti socialka nic nezrusi. Mi kdysi vymerili penale, byla to stovka nebo dve. Protoze to byla prkotina papir se dostal na spodek hromadky a tak po nejake dobe dorazil vykon rozhodnuti nebo tak neco - uz si presne nevzpominam a penize strhli z uctu bez nejakych dalsich poplatku. Volal jsem babe na socialku, ze to hned zaplatim, rikala ze uz to nemam resit a komplikovat, tak jsem neresil. Tykalo se to pojisteni zamestnancu.
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od ZdenekHQ »

Dneska mě taky přišlo vyúčtování ze sociálky - mám nedoplatek 29Kč. Upřímně se stydím. :D

K tomu elektronickýmu podání - jelikož se opět prokazuje, že to je pouhá opičárna jako S-karty, čekají nás ještě bouřlivé změny, jako povinné a opět nepovinné datové schránky, elektronické podpisy, čtečky všemožných ID karet a plné blázince úředníků, co to prostě nezvládli a všechno to zaplatí jako vždycky ovčan.
]
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“