Hosanna (elektřina opět podraží)

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Crifodo

#16 Příspěvek od Crifodo »

ZdenekHQ píše:Chybí zřejmě fakta, za tohle nemůže Brusel ani burza.
Za (dotační, netržní, korupční) podporu obnovitelnýh zdrojů nemůže Brusel? A kdo vymyslel přejít do roku xxx na yyy procent podílu vyrobené energie a uložil národním vládám zavést?
Na té ekonomické euforii se Brusel samozřejmě podílela taky. Jenže |Evropská komise se chová stylem Vymyslím, nařídím, prosadím, neosvědčí se, pokrčím rameny, odvolám, ve funkci sedím dál. Tyhle kličky, které se podobají Maovým nařízením o výrobě oceli ve vesnických pecích, přivedou evropskou ekonomiku do propasti a její obyvatele do bídy.
BOBOBO

#17 Příspěvek od BOBOBO »

Některé .
termit256

#18 Příspěvek od termit256 »

BOBOBO píše:...Dostal jsem se k výpočtu (i za dnes uvalené dani) , že investovaných 10 melounů před dvěma lety vynesou do 15 let i po splátce bance melounků 20 . Přepočtěte si to na větší kusy a kdo je má ... I mně bylo řečeno , neivestuješ , zůstaneš chudej . :D

Jestli je to pravda, tak je to po odecteni inflace nejakych 10% pred zdanenim rocne, coz mi neprijde jako nejaky extra vyvar.
Nicmene ze je to cele kravina souhlasim. Co se neuzivi samo, nema mít sanci na zivot. Jenze obavam se, ze dokud budou lidi volit zelene pitomce podobnych nesmyslu se jen tak nezbavime.

Prirovnani k Maovym experimentum mi prijde velice trefne :-)
BOBOBO

#19 Příspěvek od BOBOBO »

Cože , bez činnosti z půjčených peněz tyhle prachy , když vydělám jako zaměstnanec jen zlomeček ??????????
p32

#20 Příspěvek od p32 »

Ten výpočet máš ekonomicky křivej. Zkus to počítat z druhé strany. Půjčíš si od banky 10 melounů a budeš je splácet 15 let. Vypočítej, kolik celkem zaplatíš bance než to splatíš.
Jo a potom k tomu připočti ještě těch 20 melounů co ti to vydělalo a vyděl to těmi 15 roky a budeš mít minimální zisk za každý rok. Kolik to bude ?
termit256

#21 Příspěvek od termit256 »

Vypocet jsem nevidel, tudiz netusim nakolik je spravny, ale psal ze po odecteni splatek uveru mu zustane 20M. Odecti od toho naklady na servis a udrzbu apod. a dostanes se v realu pod tech 10% vynosu z investice rocne. Pro mne osobne to neni prilis zajimave. Jinak mam pocit, ze si pletes zisk s obratem, to jsou dva naprosto rozdilne pojmy ktere nemaji spolu mnoho spolecneho.

Je blbost zlobit se na podnikatele proto ze vydelavaji penize, proto prece podnikaji a je to naprosto prirozene. Bud nasrany na ty kteri jim to svymi pitomymi rozhodnutimi umoznili. Ja kdyz slysim "obnovitelne zdroje", "udrzitelny rozvoj" a podobne kecy, se mi otvira nuz v kapse.
BOBOBO

#22 Příspěvek od BOBOBO »

Ale zde není co počítat , zde jsou ta tři čísla , půjčil 10 , ty i s úroky zaplatí a celkem po zaplacení úvěru přinese čistých 20 do 15ti let , pokud ještě neošetří zákony a to si ti nahoře pro sebe dost ohlídají . A to předpokládá životnost jen těch 15 let , další leta budou nečekaným bonusem . Já jsem chtěl jen ukázat na to , že se nyní budou bušit do prsou , jak to vymýtili , ale všichni budou potichu žrát víc a víc . Jen nikdo nepřibyde .
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od ZdenekHQ »

ČEZ právě dostává přes držku i v Bulharsku, přijde o licenci za neustálé porušování podmínek.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
ok1hga

#24 Příspěvek od ok1hga »

Crifodo

#25 Příspěvek od Crifodo »

Jaké byly ty podmínky ČEZu v Bulharsku a co z toho ČEZ porušil se ví, nebo je to jako obvykle tautologie?
Nic proti zostouzení ČEZu, ale když se někdo spřáhne s ČEZem, není důvod ho litovat a naopak, kdo se rozhodne vyvářet svoje kšefty na Balkáně, proč mít pro něj soucit...
Killroy
Moderátor

#26 Příspěvek od Killroy »

To je tak, když někomu nestačí jen v tichosti žrát, ale musí u toho i navíc hlasitě chrochtat.. Ajť je pozadí a pravá příčina toho problému jakákoliv, asi se jí nikdy nedovíme. Ale je vidět, že ani oni nejsou všemocní.. A nevěřím moc, že se s nějakou stížností někde uspějou.

.
Na SZ a maily od uživatelů se žádným přínosem pro toto fórum zásadně neodpovídám a mažu je bez přečtení…
ZdenekHQ
Významný člen
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od ZdenekHQ »

Ony se tam blíží volby a slib levnější elektřiny dokáže voliče přitáhnout.
Pro moje oslovení klidně použijte jméno Zdeněk
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?
]
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“