zdravim,
hladal som moj problem na fore, ale nasiel som len nieco podobne tak sa chcem spytat, mam HP Pavilion dv6470 a nechce mi ho spustit z napajania, zdroj je v poriadku, skusil som aj iny, vymenil som power konektor, ale ani to nepomohlo, skusil som este flex kabel na power button, ale nic nezabera. Pritom na bateriu hned nabehne bez problemov.
Dik
Zdarec, také jsem toto několikrát řešil, jednalo se vždy o notebooky HP, nebo Compaq. Není tam někde poblíž napájecího konektoru LM2601? Jedná se o obvod, který měří napájecí napětí a odebíraný proud, sériovou komunikací posílá počítači informaci "teď jedeš na zdroj a všechno je ok" a zároveň spíná napájení pomocí polem řízeného spínače (TPC8303, TPC8305...). Většinou jsou pryč oba -spínač i LM2601. Pro vyzkoušení dám klemu přes ten spálený spínač a odpájím LM2601. Odpor, na kterém se měří proud většinou nebývá přerušený, i když v jednom případě jsem to také viděl. Poté vložím baterii, ampérmetrem při vypnutém notebooku ověřím, že se baterie nabíjí (notebook o tom ale neví, protože neobsahuje LM2601 - LED nabíjení nesvítí). Dále je nutné mít baterii alespoň trochu nabitou. Zapnu notebook s baterií (bez pevného disku). Notebook si myslí, že jede z baterie, ta mu také posílá informace. Jenže přes klemu leze vyšší napětí ze zdroje až do baterie a celého notebooku. Tento stav ověřím tak, že do napájecího vedení z baterie vřadím ampérmetr. Ten při zapnutém zdroji ukazuje nabíjecí proud baterie (ten si řídí sama) a při vypnutém zdroji ukazuje, kolik proudu spotřebovává notebook. Nechám zdroj zapnutý a při zapnutém notebooku odpojím baterii. Notebook poběží ještě cca 3 vteřiny a pak se vypne. Jestl dospěješ až sem, je závada jasná -vyměň LM2601 a polem řízený spínač. Jestli se notebook vypne ihned po odpojení baterie, nebo nezměříš že proud teče DO baterie je tam nějaká další závada (zatím se mi to nestalo, nebo to byla pojistka, konektor zdroje - prostě banalita). Další věc je, kde sehnat ten LM2601. Já ho vždycky vytáhl z nějakého vraku. Myslím že ty spínače jdou běžně koupit.
Mějte se pánové !
Heh nebo tam sedí maxim a u něj jsou dvě "malé" diody, které ho napájejí. Když jedna pojde... ale je třeba měřit měřit měřit. Jednu potvoru jsem nesložil - je nestabilní. Jede na zdroj, jede na aku, ale když začne nabíjet aku padne win.
S tím LM2601 jsem se už taky setkal. Občas to z něčeho vyhrabu a později zase použiju, ale hodil by se nějaký kontakt, kde to nakoupit. Nevíte o něčem u nás ?
vdaka, vsetkym
Puda dal poriadne rozsiahly postup, ale to asi nezvladnem, ale aj tak vdaka.
Snad este kde sa nachadza ta poistka co si spominal (konektor som vymenil a nepomohlo), tu by som este pozrel.
diky
no, ja som vymenil cely power jack board vid www.ebay.com/itm/HP-DV6000-V6000-USB-DC ... t=Laptop_A, ale nepomohlo. vsetko to zacalo tym ze my prestal zdroj dobijat bateriu, no a teraz ked stlacim power button tak len bliknu kontrolky a koniec.