Bosch Maxx4 montáž čelního plechu

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
jasin

Bosch Maxx4 montáž čelního plechu

#1 Příspěvek od jasin »

U pračky mi zrezl čelní plech. Nový stojí 3500 Kč !! Uff.
Chtěl bych ho demontovat natřít a zase namontovat. Nemám s tím žádné zkušenosti. Jsou při demontáži nějaké zádrhele?
Prosím o stručný popis postupu od někoho kdo to dělal (nebo aspoň viděl).

Nerad bych něco zničil. . . . :opravar:

Dík.
Přílohy
BoschMAX4.jpg
(39.83 KiB) Staženo 119 x
Svět vypadá dobře jen při pohledu přes koňské uši.
pepito

#2 Příspěvek od pepito »

zdravím,
při demontáži se musi sundat spona manžety a povolit, nebo vycvaknout blokování. Spodní krycí lišta, je zajištěna šroubem u čerpadla, potom se kousek vysune do strany a jde odendat. Na spodní straně předního plechu jsou dva nebo tři šrouby. Na předním panelu se vyndá šuplík násypky, vyndat spodní šroub u násypky a pak by mel jít přední plech posunout dolu ( u některých modelů se musel demontovat celý ovládací panel a tak se musel sundat i horní kryt, byly tam ještě další šrouby). Na předním krytu bývá ještě nacvaklá ze vnitř lišta, která drží kabeláž k blokování. Snad jsem na nic nezapomněl, už je to nějaký pátek co jsem to dělal. Hodně zdaru při opravě.
p32

#3 Příspěvek od p32 »

Natřít ho asi budeš muset napřed nějakou pryskyřicí po očištění. Jak se tak dívám, tak já bych použil kartáč, smirek, lepící pásku a pak bílý sprej. Je to v takovém stavu, že se už víc s tím nevyplatí. To nakonec poznáš až to rozděláš celé. Podle mě opravit na 1 rok a mezitím hledat rovnou novou pračku a této zamlouvat cestu na SD. Jak je stará ta pračka ?
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“