EMOS SMP-20WM

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Zirafka

EMOS SMP-20WM

#1 Příspěvek od Zirafka »

Je to sice velmi málo pravděpodobné, ale stejně to zkusím. Pro jistotu :-)

Před časem jsem si opatřila zdroj Emos SMP-20WM. Byl to jediný zdroj, který uměl dávat 5 V a tak nebylo co moc řešit. Jenže po nějaké době umřel a dneska přišla řada na to, zkusit jej oživit.

Po otevření škatule jsem nenašla nic evidentně spáleného a poškozeného. Dokonce bezpečně vím, že "VN" část primárního obvodu je v pořádku, protože mne mírně probrněla :twisted:

Nemá někdo od tohoto zdroje schéma? Na desce je označení SMP-2500AGS. Google se k tomu vůbec nehlásí, Yahoo je na tom obdobně. Když hledám podle typu zdroje, tak nacházím jen prodejce a obrázky.

Není to vyloženě špatný zdroj, trafo vypadá bytelně i izolační mezery jsou slušné a někde je i DPS vyfrézovaná. I když provedení není nic extra, hlavně je tam spousta izolačky. Ale zase docela veliký chladič.
KUBO

#2 Příspěvek od KUBO »

Ak sú tam elyty tak ich vymeniť, isto budú vyschnuté keď je to tak uzavreté.
Taktiež by bolo dobré nejaké to meranie. Fotka by bola super, že čo tam je osadené.
„Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin
helios

#3 Příspěvek od helios »

Ja som mal zlú skúsenosť so staršími verziami EMOS zdrojov, odchádzali tam integráče TNYxxx ako na bežiacom páse, občas aj gretz. Skontroluj elyty, ak boli suché, odpravilo to integráč. Veľmi častá závada. EMOS je bohužiaľ len preznačená čína, naviac ani nie priemernej kvality, toľko moja skúsenosť.
Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
Odpovědět

Zpět na „Svářečky, UPS, nabíječe, měniče, zdroje, trafa a další“