SONY KV-2184MT, chassis GP-1A

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Vilfein

SONY KV-2184MT, chassis GP-1A

#1 Příspěvek od Vilfein »

Zdravím, prosím o pomoc s hledáním závady. Televize krom vady obrazu (viz příloha) ještě celkem silně píská (zvuk nevychází z reproduktoru). Tušíte někdo kde je chyba? Dobádal jsem se toho, že je chyba ve zdroji. Máte-li s tím někdo zkušenost, budu moc rád za jakoukoliv radu. TV běžela krásně 20 let, a rád bych ji zachránil.
Přílohy
P2220370.JPG
TV
(294.93 KiB) Staženo 129 x
KUBO

#2 Příspěvek od KUBO »

Vyzerá to na závadu vertikálu. Máš preložený obraz. A pískať môže nejaká cievka, trafo, vychyľovačky.

Tu je schéma. Klikni pod obrázkom na GET MANUAL, ktoré sa ti zobrazí po chvíli a sťahuješ.
„Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin
Vilfein

#3 Příspěvek od Vilfein »

Ano, s pískáním indukčnosti souhlasím. Ještě doplním, měřil jsem napětí zdroje, místo 115V dává jen 85V. Obávám se že odešel integrovaný obvod STR50115B, to by ale nezpůsobilo ono pískání, nebo ne?

Schémat mám stažených asi 2 verze :-) Ale i tak děkuji
KUBO

#4 Příspěvek od KUBO »

Niečo ti ten zdroj preťažuje, preto to nižšie napätie. Musíš merať. Skontroluj elyty na 115V vetve.
„Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin
jogo

#5 Příspěvek od jogo »

Inj. obvody zdroja? RKS?
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“