Sháním servisní schéma Olympie ATS-803A

Sháníte nebo nabízíte nějaký návod, schéma, manuál, katalogový list (datasheet) ?

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
jup

Sháním servisní schéma Olympie ATS-803A

#1 Příspěvek od jup »

Sháním servisní schema na Olympii ATS 803A,mám jen schema dodané k tomuto přijímači a potřebuji návod, kde jsou ůdaje o napětí v jednotlivých modulech.případně veškeré ůpravy tohoto RX.Dík za případnou radu nebo odkaz.Jup.
BOBOBO

#2 Příspěvek od BOBOBO »

Vím , že toto nebudeš chtít slyšet , ale pokud máš schema , tak pokud jsi trochu znalý , tak více než 90% napěťových poměrů odhadneš . Naopak papír s hodnotami napětí ti k opravě stačit ani v nejmenším nebude .
ok1hga

#3 Příspěvek od ok1hga »

a chceš opravovat, nebo upravovat ?

nějaké schéma Olympia ATS 803A je tady

taky si přečti vlákno, kde se už něco řešilo . . .
Hydrawerk

#4 Příspěvek od Hydrawerk »

BOBOBO

#5 Příspěvek od BOBOBO »

Nwm chlapi , asi neumím česky , píše schema mám .
ok1hga

#6 Příspěvek od ok1hga »

a tady jsou odkazy na všechno možné . . .
hledej Sangean
http://www.thiecom.de/ftp/
ok1hga

#7 Příspěvek od ok1hga »

Sangean ATS 803 A se vyráběl na Taiwanu, Olympia ATS 803 A v Indii. Jinak je zde rozdíl pouze v popiscích u tlačítek...
Pokud je mi známo, vím že tento přijímač vyrábělo pod různými názvy a s drobnými úpravami asi 12 firem po celém světě.
Například na Slovensku jej vyráběla firma LOBB v Banské Bystrici.
Tato slovenská verze měla vestavěný preselektor a síťový zdroj. Byla taky o polovičku větší a dvakrát těžší než taiwanský originál.
Jedna z verzí vyráběných firmou Realistic z USA (?), měla laděný vstupní obvod a vysokoohmový vstupní konektor pro dolní pásma. Příjem na středních (a zřejmě i dlouhých) vlnách byl možný nejen na feritovou ale i na vysunutou teleskopickou anténu.
73! Vlastimil Kubíček
převzato z www.dx.cz

z výše psaného je zřejmé, že se toto rádio objevuje i pod názvem Realistic DX-440, nebo RadioShack DX-440 . . .

a tady si stahni servisní manual:
DX-440
a napiš sem jestli je to ono . . .
ok1hga

#8 Příspěvek od ok1hga »

BOBOBO píše:Nwm chlapi , asi neumím česky , píše schema mám .
dobrá rada nad zlato . . .

a pro ostatní, tady je těch manuálů víc . . .
BOBOBO

#9 Příspěvek od BOBOBO »

No kouknout do schemata dodaného k zařízení je snad věc první . A víš u turků , že si v jedné fabrice není podobná jedna deska se stejně značenou druhou , v jedné! firmě . V tuto chvíli používáš věšteckou kouli . Sami nevíme , zda to již nezahodil , když se neozývá a dal bych to vyfotit .
jup

#10 Příspěvek od jup »

Dík za radu a odkazy,mám jednu Olympii zcela v pořádku a ještě jsem dostal jeden vrak,který je v dosti žalostném stavu a chtěl bych jej zprovoznit.Protože je i zdevastovaná skříňka,tak to chci dát do jiné,větší a počítám i s preselektorem,také by mně zajímalo jestli jde upravit ladění směrem dolů,kolem těch 30KHZ. Ano schéma tady mám,ale je to tak malý formát a po zvětšení je špatně čitelné.Tak tady to schéma na DX-440,vypadá že je stejné a navíc je tady i blokové schéma a popis polovodičů,tak že to co jsem hledal.V podstatě bych mohl tu druhou Olympii rozdělat a napětí na deskách změřit,ale nechce se mně do té změti vodičů vrtat.Také počítám se síťovým zdrojem a proto bude i lepší větší krabice aby se tam vešel i akumulátor.Vím že je to již starý vrak,ale je mně to líto vyhodit a navíc,co má člověk dělat když má volno a baví ho to.Tak ještě jednou velký dík za podnětné rady a pomoc,.Jinak že jsem se neozval dřív,byl jsem hrát a vstávám trochu dýl,tak že jsem se dostal k počítači až teď,tak se omlouvám a přeji všem hezký den,Jup.
Hydrawerk

#11 Příspěvek od Hydrawerk »

ATS-803A máme v rodině cca od roku 1990... Taky vám tak blbne ten ladící rotační enkodér na boku? Někdy roku 2000 ho někdo zkoušel vyčistit, ale pomohlo to jen na chvíli... Naštěstí se dají místo něho používat ty tlačítka DOWN a UP.
jup

#12 Příspěvek od jup »

Ten problém jsem měl také,pročistil jsem to kontaktolem a napružil kontakty,ale moc to nepomohlo,kolikrát se stane,že to skočí o několik KHZ nahoru nebo dolů,při tom ladím pomalu,tedy po 1KHZ,ale je to neposlušné.Jak říkáte,ještě že jsou ta tlačítka na ladění,jinak by to bylo špatné.Když jsem to měl rozdělané,tak ta dráha pod kontakty má dost vydřený ten niklový povrch a je vidět mosazná podklad,tak to asi časem zoxiduje a je to nespolehlivé.Ale dá se to rozebrat,je to dost práce,ale co se dá dělat.Stříknout tam ze předu nejde a rozdělat se to musí.A ten manuál je bezva,jsem nad míru spokojen,ještě že jsou stále slušní lidé a poradí.Tak hezký večer a mějte se fajn.Jup.
Odpovědět

Zpět na „Návody, schémata, manuály, literatura, katalogové listy (pouze pro registrované)“