Radio Hyundai CRM 749 SU

Poruchy, opravy, rady, návody (kromě návodů na UNLOCK !)

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Zdenule

Radio Hyundai CRM 749 SU

#1 Příspěvek od Zdenule »

Zdravím vás. Stalo se mi u tohoto radia že po výměně potencimetru se změnil směr ovládaní hlasitosti. Jedná se o otočný(nekonečný) potenciometr s multifunčním přepinačem. Nevím kde jsem udělal chybu nevěřim na to že jsou levé a pravé potencimetri poradí mi někdo?
kevin_mitnick

#2 Příspěvek od kevin_mitnick »

To neni potenciometr, ale inkrementalni rotacni enkoder. A tobe se povedlo prohodit vystupy A a B mezi sebou. posli typ enkoderu nebo datasheet a kazdy zde na foru ti poradi, ktere dva draty jsi dal obracene...
Zdenule

#3 Příspěvek od Zdenule »

Zaměnit to nejde. Pají se to přímo do desky, dva piny nahoře pro přepinač a tři dole jinak ho do desky nedáš.
kevin_mitnick

#4 Příspěvek od kevin_mitnick »

Tak to co mas neni 100% nahrada a orginal mel obracene osku. Vyrobce to mozna resi softwarove, nebo mas na to v menu radia polozku...

Kazdopadne z tech trech vyvodu dole je jeden spolecny a dva jsou A a B, ktere spinaji proti zemi se vzajemnym fazovym posunem. Ty dva proste musis hardwarove zamenit (proskrabnuti desky a nejaka propojka), jinak to nespravis...
Zdenule

#5 Příspěvek od Zdenule »

Tak Kevine měl jsi pravdu stačilo zapojit opačně dva krajní kontakty a jede to správně takže vyřešeno díky.
Odpovědět

Zpět na „Autorádia“