Prosím o radu někoho kdo má s tímto zdrojem zkušenosti. FET je OK ale dál napětí nejde. Nevím jaké jsou hodnoty ZD které jsou ve zdroji použité, nenašel jsem ani v datasheetu optočlen L0127 ani trnzistor, který je použitý v seknudáru HA174 takže neznám jejich hodnoty ani zapojení. Samozřejmě nemám ani schéma za případnou pomoc děkuji. Tento zdroj se pouziva např. ke scanerům. Kaca
Ještě mám s tímto zdrojem jeden malý problém. Nedostanu z něj víc než 0.4 V. Je tam v sekundáru Jakýsi regulátor HA17431VP a já jsem na něho nikde nenašel datasheet, tak že ani nevím o co jde a dál je tam optočlen označený jako L0127, nebo Lo127 a za tím je ještě malým písmem 816b. Také jsem ho nikde nenašel. Když jsem ho měřil tak se mi zdál být dobrý,ale můj omyl není vyloučen. Je tam v primáru také několik zenerek ale nevím na jaké napětí. Trafo se po několika minutách začíná trochu zahřívat, ale nezdá se mi že by nějak moc. Silná dioda za trafem je v pořádku. Zdroj začal po výměně vadného odporu v primáru pískat a frekvence tohoto pískání se mění při zkratu na výstupu. Kdyby někoho něco napadlo co se této závady týče, nebo věděl něco o popisovaných součástkách, chtěl bych ho poprosit o radu. Děkuji Kaca
PC816 jsem našel v katalogu GES a taky si myslím že by to mohl být on. Původně jsem hledal 813 ale ten jsem nenašel, možná že ani není. Až se dostanu do Plzně, tak ty věci koupím a vyměním. Pak dám vědět. Díky