Receiver ONKYO TX-SR707, žádný zvuk v reproduktorech

Opravy a závady na MG, RMGF, CD, zesilovačů, receiverů, reprosoustav

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
milha

Receiver ONKYO TX-SR707, žádný zvuk v reproduktorech

#1 Příspěvek od milha »

Ahoj! Mám tu receiver ONKYO TX-SR707. Všechno svítí a dá se ovládat, ale ze žádnáho vstupu nejde zvuk do reproduktorů. Nejsou sepnutá relé pro připojení reproduktorů, i když koncové zesilovače jsou OK a mají na výstupu v klidu nulové napětí, takže ochrana by to blokovat neměla. Určitě to neblokuje - samotný blokovací obvod má na výstupu log0, čili "připojení reproduktorů povoleno".
Signál nejde ani do vstupů koncových zesilovačů. V cestě jsou obvody "mute", které jsou rozepnuté, čili signál do koncáků nepustí.
Jedná se zřejmě o jednu, nikoli o dvě závady. Relátka i obvody "mute" jsou ovládány z procesoru. Já to vidím tak, že někde je něco v "háji", procesoru se to nelíbí a tak tu NF cestu zablokuje. Jen nevím, co se mu nelíbí a tedy kde mám hledat. Může mně někdo poradit? Díky. Miloš
masar

#2 Příspěvek od masar »

Zkontroloval bych všechna napájecí napětí a signály IPROTECT a VPROTECT, které vedou z koncových stupňů. Pokud je některý z nich na úrovni Hi (nedíval jsem se, kolik to "dělá"), je ochrana aktivní. :wink:

p.s. Možná bude lepší začít od procesoru: pin 129 - IPROTECT a pin 130 - PROTECT.
milha

#3 Příspěvek od milha »

Na ty signály jsem se díval jako první. Jsou OK, protože i všechny koncové stupně jsou OK.
milha

#4 Příspěvek od milha »

Jo, a na ten procesor se ještě podívám. Díky. M.
milha

#5 Příspěvek od milha »

Prcesor Q1016 má minimálně 8 "protect" výstupů pro blokování NF cesty k reproduktorům. Všechny tyto výstupy jsou momentálně aktivní a proto do repráků nic nejde. Zbývá jen zjistit, proč to ten procesor blokuje. Proč? Miloš
Odpovědět

Zpět na „Audiotechnika“