,,Jezevec" a aj ,,MetalGod" Ti dobre radia. Je jasné, že nevieš ani základy. Ale, dobre, ak chceš riskovať, tak Ti poradím /aby si sa nerozčuľoval, že sme tu na tomto webe iba mamonárske hovädá/, tento postup: Mám veľaročné skúsenosti s CRTV, s LCD veľmi chabé, opravoval som ich iba kamarátom, ktorí boli oboznámení s tým, že po mojom zásahu si budú možno kupovať nový /zatiaľ nemuseli/...
-najprv si nájdi, alebo zožeň Servisný manuál k tejto TV. Google Ti pomôže... Najlepšie, keď si nájdeš v tej Tvojej telke číslo chassis. Nie to číslo vylisované niekde na držiaku displeja, ale to ozajstné... Ak ho nenájdeš, strýco Google Ti tiež pomôže. Zadaj typ telky. Čítaj, dedukuj, možno rýchlo, možno neskoršie, nájdeš číslo chassis, možno aj ten manuál.
- Keď nájdeš manuál, nájdi si hodnoty jednotlivých parametrov zapisovaných do pamäte. Bude ich kopa, je iba na Tebe, či ich budeš musieť kontrolovať všetky, alebo iba tie možno vadné...
- ak tam tieto údaje nie su, tak vstup do Service modu a jednotlivé nastavenia si opíš. Je jasné, že si opíšeš aj to vadné, ale už máš možnosť sa trochu v tom hrabať a potom to zas dať späť, na tie hodnoty. Ak niečo nedoj.beš....
Malá pomôcka: červená = Red = R .....
Zároveň musíš hľadať tu správnu ,,R" .../ak si sa už dostal sem, tak dobre: Jedno z tých ,,R" bude mať divnú hodnotu...Dostav ju, zapíš do pamäte. Ak to bude O.K. aj po odpojení siete, tak Ti to pár mesiacov vydrží. Ak sa závada zopakuje, vymeň tú pamäť//
Závada môže byť samozrejme aj inde, neviem. Je to ale na Tebe, buď si to opravíš a budeš sa tĺcť do pŕs ako King-Kong, alebo to ešte viac rozoserieš a budeš všade drístať, aké je to servisné stredisko drahé, prípadne to drbneš na zberák a kúpiš si novú s novou zárukou.