Izostat, zatížení a výdrž kontaktů?
Moderátor: Moderátoři
Izostat, zatížení a výdrž kontaktů?
Přepínat se bude bez zatížení.
u original Isostatu jsou ty parametry nic moc, u toho provedení co vypadá jako polská licence uvádějí víc. Pamatuju že ale odcházely spíš mechanicky.
Ta silová síťová verze použitá v Tesla magnetofonech na repro výstup za deset let zkorodovala.
Ale teraz pozerm ..."Přepínat se bude bez zatížení....."
V tom prípade to podľa mňa zvládnu. Na charakteru záťaže tu nebude záležať, ale napäte medzi kontaktmi by malo byť nižšie ako izolačné ....
Edit: o aké Izostaty ide? Ako pozerám na nete, sú aj iné konštrukcie s názvom Izostat, ale iného prevedenia, ako boli klasické.
http://www.hadex.cz/l281-prepinac-izost ... pol50v05a/
Jiná liga byly ještě závislé sestavy, vybavovací plech měl tendenci občas zůstat na místě, potom vznikaly zajímavé mezistavy.
Aretace jednotlivých spínačů většinou sloužila dobře (pokud ji nenapadnul "kutil").
Síťáky odcházely, ale myslím že ne nějak tragicky, tipnul bych to na průměrný průměr...
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Pri prepínaní pod prúdom 1A (odporová záťaž) sa upravil prechodový odpor z 8 na 6,5-7mΩ.
Jelikož jsem potřeboval vědět praktické zkušenosti,tak jsem neprozrazoval až tak o co jde.
Běžné zatížení bude 100 až 300 mA , těch 800 mA občas na rychlonabíjení.
Přepínač bude použit v nabíječce NiCd na přepínání počtu článků a přepínání vnitřní ,nebo externí paket.
Přepínačů mám dost,tak proč je nevyužít.
Dík