Superb I TDI PD vs. Mazda 6 2.0i
Moderátor: Moderátoři
- tatramacek
- tatramacek
- tatramacek
Já osobně momentálně "jezdím" svíce Bosch s iridiovou elektrodou, protože můj současný motor je má typově předepsaný jako výchozí osazení. Dokud jsem jezdil škodovky OHV, používal jsem svíce Brisk s tepelnou hodnotou 15, kuproniklovou střední elektrodou, prodlouženým závitem a vyvýšeným jiskřištěm - písmena CNY.
A kutilmile - nelituju tě
- tatramacek
- tatramacek
- tatramacek
Ten Coltík buď používá přímej vstřik kapalný fáze LPG, nebo Denisi kecáš jak Palackej. Pokud se do sání vstřikuje plynná fáze LPG, musí se z něčeho získat teplo nutný pro odpaření kapalnýho LPG - a to se běžně získává z odpadního tepla z motoru, do odpařovače LPG (tzv. REDUKTORU) transportovaného buď olejem, nebo chladicí kapalinou. Běžné nastavení ŘJ pro LPG sadu je takové, že dostatečný tlak plynné fáze pro spolehlivý chod motoru ve všech režimech je dosažen až při teplotě transportního média kolem 35-39°C, do té doby každý takový přestavěný motor běží na svoje původní palivo = NA BENZÍN. Takže tvrdit, že i při -25°C motor startoval přímo na LPG může být pouze popis situace, kdy motor byl znovu startován po důkladném předchozím ohřátí a velmi krátkém vypnutí - ano, v takový moment ŘJ plynové sady nezapíná benzínové vstřiky a motor startuje přímo na LPG. Pokud by se tvoje tvrzení o startu při teplotě -25°C přímo na LPG týkalo startu prostydlého motoru, pak soudím že jsi pravděpodobně nikdy v takto upraveným autě ani neseděl - natož abys ho startoval nebo s ním dokonce jezdil.denis15 píše:...Mitsu Colt na LPG jsem ... se dopracoval na NGK, se kterýma motor dožil a najel přes 60tis bez výměny. Auto jezdilo čistě na LPG včetně startů (i v -25°), kdy musí být zapalování OK, jinak máš v nejlepším případě kanonádu pod kapotou....
A kutilmile - nelituju tě