Superb I TDI PD vs. Mazda 6 2.0i

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
tatramacek

#121 Příspěvek od tatramacek »

Zaslal jse tam nyni maila.. Kolega s prace ji ma v Octavii. A supr vec.. Co se tyce brzd.. Koukal se na ne mechanik a kotouce jsou pry jeste ok. Tatik je cestou z prace prej poradne prohral a kotouce se vzpamatovali.. Jen objednam desky a brzdovou kapalinu.. A koupim tu vanu.. PS: S temi brzdami je to definitivni.. :-D ;-)
Audaces fortuna iuvat
tatramacek

#122 Příspěvek od tatramacek »

Takze v Kellyne mi nabizej desky FERODO PREMIER na predek a zadek. Celekm za 2038 kc s DPH. Chci se zeptat.. Svicky NGK.. Jsou good ? Diky ;-)
Audaces fortuna iuvat
p32

#123 Příspěvek od p32 »

Ujdou, ale záleží na tom jaké. :wink:
tatramacek

#124 Příspěvek od tatramacek »

NGK za jednu 511 kc... ;-)
Audaces fortuna iuvat
EKKAR

#125 Příspěvek od EKKAR »

O svících NGK mám následující info - pokud jsou Made in Japan, jsou good. Jakmile je ale na krabičce "Made in EU", jsou to údajně pouze v Evropě balené výrobky odkudsi z Maroka nebo podobných zemí - a tyhle nebrat...

Já osobně momentálně "jezdím" svíce Bosch s iridiovou elektrodou, protože můj současný motor je má typově předepsaný jako výchozí osazení. Dokud jsem jezdil škodovky OHV, používal jsem svíce Brisk s tepelnou hodnotou 15, kuproniklovou střední elektrodou, prodlouženým závitem a vyvýšeným jiskřištěm - písmena CNY.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
rnbw

#126 Příspěvek od rnbw »

Do japonskeho motora patria jedine japonske suciastky. Sam som sa o tom presvedcil, ked som kupil neoriginalnu lambda sondu (taliansku) a vydrzala mozno rok. Potom som nechal namontovat original a ta uz viac ako dva roky funguje.
Fordak

#127 Příspěvek od Fordak »

Zeptej se na cenu originalnich svicek v Mazde,pokud budou na cene NGK tak kup originalni od Mazdy.Kdyz jsem mel ford sirra,staly originalni svicky Motorkraft stejne jako NGK,tak jsem kupoval origos.Nekdy jsou v cenach dilu uplne paradoxy,napriklad na me predesle auto fabii 1.2HTP stal originalni olejovy filtr ve skodovce ca.110 kc a v Autoprime mi nabizely druhovyrobu,myslim Fram za nejakych 140 kc.Tak jsem je zjebal a prodali mi ho za cenu skodovky :D
tatramacek

#128 Příspěvek od tatramacek »

Nyni sem resil s kolegy v praci to,ze otec chce jit cca za dva mesice na prestavbu do LPG. Ma cenu ty svicky menit nyni ? Anebo az po ty prestavbe.. Mohou tam byt ty MGK anebo jine... Diky ;-)
Audaces fortuna iuvat
p32

#129 Příspěvek od p32 »

První pravidlo pro přestavbu na LPG je to, že motor musí perfektně fungovat na benzín. Potom se nemusí později řešit, jestli se to vyplatilo, když motor nejede. Takže já bych spíše řešil to, jestli výměna svíček teď je nutná.
tatramacek

#130 Příspěvek od tatramacek »

Jsou origo. Najeto na nich 80t km..
Audaces fortuna iuvat
denis15

#131 Příspěvek od denis15 »

Na MPI feldě LPG provozuju 3body NGK a nyní jsou tam přes 65tis. km a bezproblémů. Na výrobce jsem se nedíval, nicméně na Mitsu Colt na LPG jsem co 10tis měnil BRISK, pak BOSCH a nakonec se dopracoval na NGK, se kterýma motor dožil a najel přes 60tis bez výměny. Auto jezdilo čistě na LPG včetně startů (i v -25°), kdy musí být zapalování OK, jinak máš v nejlepším případě kanonádu pod kapotou. Do japonce tedy japonské svíce . :wink:
tatramacek

#132 Příspěvek od tatramacek »

Diky Deny ;-)
Audaces fortuna iuvat
EKKAR

#133 Příspěvek od EKKAR »

denis15 píše:...Mitsu Colt na LPG jsem ... se dopracoval na NGK, se kterýma motor dožil a najel přes 60tis bez výměny. Auto jezdilo čistě na LPG včetně startů (i v -25°), kdy musí být zapalování OK, jinak máš v nejlepším případě kanonádu pod kapotou....
Ten Coltík buď používá přímej vstřik kapalný fáze LPG, nebo Denisi kecáš jak Palackej. Pokud se do sání vstřikuje plynná fáze LPG, musí se z něčeho získat teplo nutný pro odpaření kapalnýho LPG - a to se běžně získává z odpadního tepla z motoru, do odpařovače LPG (tzv. REDUKTORU) transportovaného buď olejem, nebo chladicí kapalinou. Běžné nastavení ŘJ pro LPG sadu je takové, že dostatečný tlak plynné fáze pro spolehlivý chod motoru ve všech režimech je dosažen až při teplotě transportního média kolem 35-39°C, do té doby každý takový přestavěný motor běží na svoje původní palivo = NA BENZÍN. Takže tvrdit, že i při -25°C motor startoval přímo na LPG může být pouze popis situace, kdy motor byl znovu startován po důkladném předchozím ohřátí a velmi krátkém vypnutí - ano, v takový moment ŘJ plynové sady nezapíná benzínové vstřiky a motor startuje přímo na LPG. Pokud by se tvoje tvrzení o startu při teplotě -25°C přímo na LPG týkalo startu prostydlého motoru, pak soudím že jsi pravděpodobně nikdy v takto upraveným autě ani neseděl - natož abys ho startoval nebo s ním dokonce jezdil.
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Fordak

#134 Příspěvek od Fordak »

Na plyn jsem jezdil 8 let,s ladou,pozdeji fordem sierrou,oboje karburatorove vozy,plynovy system podtlak.Prepinani plyn benzin bylo rucni.V zime se dalo startovat na plyn ca.do - 6.Pri nizsich teplotach zamrzl reduktor a auto nejelo na plyn.- 25 se mi zda taky trochu pritazene za vlasy,je to teplota,pri ktere jiz nektera benzinova auta nechteji chytat ani na benzin,nebo jen z vetsima potizema.
p32

#135 Příspěvek od p32 »

Ale dá se nastartovat na LPG i při -25° C, ale pokud se to hned netúruje, tak to zamrzne a je to horší jak přepnutí na benzín před dojezdem a ráno start jen na benzín a po 5 minutách při jízdě přepnutí na LPG. Prostě zbytečné komplikace a ne vždy to vyjde.
Odpovědět

Zpět na „Auto - Moto technika“