Tesla AZK 201
Moderátor: Moderátoři
- zdenoeddie
- Kontaktovat uživatele:
CZJKP1 píše:ok1hga píše:náš Jiříček . . . ?
klidně !
víš Thalesi kolik ran musel dostat když opravoval MONO50tku a 130tku ?
Hned Tě uklidním, ....
Ukludni sa hlavne Ty. Za to co Ta ok1hga naucil, by si mal sediet v kute a hrabat nohami. Howgh!
jimihendrix: napisem to este raz aj ja, skontaktuj sa s niekym co sa tomu rozumie, ja sam niekolko rokov pracujem s tymito vecami, a niekedy neverim ani sam sebe
Právě, já mam zato, že v servisáku k M50 je uvedeno že se to zatěžuje umělým bezindukčním rezistorem a ta hodnota je okolo 120R-130R ale ono jestli je to umělá zátěž nebo pravá je snad jedno, impedance by byla tak i tak shodná ne? Jen co si vzpomínám v paměti, opravdu se mi to hledat nechce!
- jimihendrix
Thales píše:Vnitřní impedance a zatěžovací impedance jsou drobátko rozdílné pojmy které spolu zas až tak moc souviset nemusí. Tím pádem mohou být tyto hodnoty značně odlišné.
o vnitřní impedanci zesiku tady přeci nikdo nemluví !!!!
bavíme se tu o optimální zatěžovací impedanci !!!!
o zátěži umělé(odporu) nebo reálné impedanci (převodní tráfko a reprák)
a ty by měli být stejné !!!!
- Přílohy
-
Kottek_III_AZK401.pdf- (260.51 KiB) Staženo 135 x
-
Kottek_III_AZK201.pdf- (255.12 KiB) Staženo 150 x
- jimihendrix
jimihendrix píše:Takže sem si vyměnil potenciometry a zmizl problém s citlivostí akorád se mi zdá že ty logaritmy sou nevhodný zkusím eště koupit lineární.
na hlasitost patří logaritmické a na korekce patří lineární !
jimihendrix píše: Mám ale ještě problém s hučením - vypadá na brum okolo 50hz - jelikož se zesiluje spolu s přidáním korekce "basy" - nevíte náhodou někdo čím by to mohlo být ?
to víš, že vím a dokonce vím kdo za to může . . .
jimihendrix píše:No a asi posledním problémem je, že se mi zdá že ty Elky nějak nesvítí...co sem koukal na videa týdle krávy tak to ....... svítilo - ale u mě nic. Všiml jsem si při prvním pohledu že místo GZ34 (dvojitá dioda za síťovým trafem) je jakoby elektronka bez skleněné objímky, prostě nějakej paskvil asi - může to mít vliv na to ? Když zkouším točit trimrama na trafu, tak se totiž nic neděje.
tak už víš na co jsou ty trimry ?
- jimihendrix