Nabídky na Aukru 2 (rozděleno, zamčeno)

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Zpráva
Autor
Hydrawerk

#436 Příspěvek od Hydrawerk »

forbidden píše:Nejspíš to současnou čínskou produkci přežije(...)

Těžko říct. To by tak platilo o nějakém jednoduchém multimetru od Tesly / Metry... Ale BM595 je veliký přístroj vyloženě nacpaný snad 20 plošňáky...
Nízká integrace nevede k větší spolehlivosti. Pozitivní je asi jen absence SMD.
EKKAR

#437 Příspěvek od EKKAR »

Howning. Velký a nevoddiskutovatelný. Největším plusem starý techniky je absence bezolovnatý sračky na místě normálního pájení...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Mysteri

#439 Příspěvek od Mysteri »

Hydrawerk píše:Kam asi vyleze cena? http://aukro.cz/osciloskop-tektronix-td ... 99050.html

Tento humus majú kolegovia na stole, ospravedlňuje ich mladosť, sprostosť a skutočnosť, že nevedia používať scop, boja sa, že ho pokazia a preto ho nepoužívajú ... je to ako stará ,,magická tabuľka" - lúč ako atramentové pero, hrubá čiara a záznejové pulzy to nepozná /alebo pozná, len nezobrazí.../- na obrazovke je machuľa. Podobne, ako aj iné scopy s LCD obrazovkou do 1.500€ Niet nad digiscop, príp. aj analogscop s CRT obrazovkou. Nuž, ale, iná doba. Teraz je módnejšie hodinu teoretizovať nad problémom v zariadení,merať pomalým multíkom, než chytiť do rúk sondu aj od toho ruského analóg scopu a za sekundu byť v obraze...
Je to niečo podobné, ako keď teraz chodia mláďatá po uliciach s mobillom v ruke a vreští im z toho nejaký super hit v prenosovej úrovni 3kHz +/-100Hz a sú HAPPY, je im FAJN. :roll: Pritom v našej mladosti sme sa už hanbili za ,,hudobnú prenosovú sústavu" A3, ktorá tieto súčasné pazvuky strčí do.... :evil:
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#440 Příspěvek od forbidden »

Mysteri: S každým přístrojem je třeba umět zacházet a hlavně znát jeho možnosti a omezení. Mám na stole něco podobnýho a jsem celkem spokojenej, pro moje účely dostatečný. Nedávno jsem řešil komunikaci s RTC a furt mi to nechodilo, pak jsem si nechal zobrazit data na sběrnici a hned jsem měl jasno, kde je problém. Já bych tuto kategorii tak rezolutně nezatracoval.
Panda38
Kontaktovat uživatele:

#441 Příspěvek od Panda38 »

Připadá mi že Mysteri měl spíš na mysli ne že by zatracoval, ale že lidé používají "moderní luxusní věci" spíš jen proto, aby byli IN a přitom to vůbec neumí používat, na jejich potřeby by plně stačilo i něco jednoduššího a možná udělalo větší službu. Viz jisté pořekadlo o perlách.
vrky

#442 Příspěvek od vrky »

No zrovna to aukro není, ale je to zajímavé. http://www.novinky.cz/koktejl/294572-sl ... ocent.html
kewin
Kontaktovat uživatele:

#443 Příspěvek od kewin »

kewin: tvoje odkazy na tvé vlastní aukce byly smazány. Vlákno je o zajímavých nabídkách na Aukru, ne o tom co tam prodáváš ty.. A už je to nejméně podruhé, co tě tady mažu podobné odkazy na tvoje aukce = příště tě vyřeším natvrdo. Killroy
Hydrawerk

#444 Příspěvek od Hydrawerk »

Cena je zatím dobrá, ale asi to bude škopek pro zlost... http://aukro.cz/osciloskop-oscilograf-1 ... 86766.html
:? Na rozdíl od mizernýho H313 má aspoň vstupní BNC.
ok1hga

#445 Příspěvek od ok1hga »

Hydrawerk píše: :? Na rozdíl od mizernýho H313 má aspoň vstupní BNC.
není to original !
já ho mám taky,
je tam taková ošklivá, stíněná, zdířka pro banánek !!!
Hydrawerk

#446 Příspěvek od Hydrawerk »

Co je tohleto? http://aukro.cz/vojensky-elektronkovy-o ... 63158.html Nevypadá to úplně jako osciloskop...
Lukas-Peca
Kontaktovat uživatele:

#447 Příspěvek od Lukas-Peca »

Panoramatický adaptor k radiostanici. Na obrazovce se na vodorovné ose zobrazuje frekvenční zdvih, uprostřed je frekvence právě naladěná na stanici. Na svislé ose se zobrazuje síla signálu. Takže je na obrazovce vidět jednak síla aktuálního signálu a kromě toho jsou tam vidět sousední signály jako takové špičky... Doufám že je mi rozumět.

Teda aspoň tipuju že je to ono, ale vypadá to tak. Každopádně hezký strojek.
ok1hga

#448 Příspěvek od ok1hga »

Hydrawerk píše:Nevypadá to úplně jako osciloskop...

je to něco jako spekralní ananalyzátor, ale s malým zdvihem(rozkmitem),
mám pocit že se to používalo k nastavování radiodálnopisných spojů . . .
. . . mohu se ale plést.
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#449 Příspěvek od Habesan »

ok1hga píše:je tam taková ošklivá, stíněná, zdířka pro banánek !!!
Signal Corps SO-239 (zásuvka), PL-259 (zástrčka).
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
ok1hga

#450 Příspěvek od ok1hga »

ne, ne . . .
jak říkám obyčejná "stíněná zdířka" zasunovací, né šroubovací !
Přílohy
20130308_214259_OML2M_kabely.jpg
(90.54 KiB) Staženo 73 x
20130308_213839_OML2M_vstup.jpg
(91.68 KiB) Staženo 99 x
Zamčeno

Zpět na „Nezařaditelné“