Fotoaparát PANASONIC DMC-TZ2, podivně fotí

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
rnbw

#16 Příspěvek od rnbw »

Ten studenak je v samotnom CCD. Neskusal ho niekto nahriat teplovzdusnou pistolou?
hadza

#17 Příspěvek od hadza »

Diky za odpovedi,zkusim sehnat v okoli nejakeho toho mikrotechnika,zda by se mi na ten studenak nekoukl.To je mimo moje moznosti.jinak stejne ten fotak nema takovou hodnotu a posilat ho do autorizovaneho servisu asi nebudu,nebo by hned navrhli jiste tu vymenu cipu,tolik se mi do toho cpat nechce.:wink:

P.S. ....kocka zije,jen se konecne dockala trosku slunce,tak hned schrupla :lol:
Panda38
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Panda38 »

Při tom rychlém poklesu cen a růstu vybavení foťáků snad už ani nestojí za to starší foťák spravovat (starší = po záruce).
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Habesan »

A stojí za to dýchat, když nakonec stejně umřem?
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
hadza

#20 Příspěvek od hadza »

No,rikal jsem si,kdyby mi treba za 500,- ten studenak rozehral:D ,ze by se to jeste oplatilo,jinak foti pekne :wink:
Hifista

#21 Příspěvek od Hifista »

Mám rovněž TZ2 a zatím jede bez problémů, ale v případě takovéto vady, bych opravu neřešil. Dnes je vše skutečně děláno na ty 2 roky záruky a co je navíc, je již vlastně bonusem pro kupujícího. Výměna čipu by snad měla opodstatnění u dražších přístrojů, ale u této "spotřebky" je zcela neefektivní. Pokud vezmu tento konkrétní TZ2, tak nechtěl-li bych jej v případě vady měnit za jiný model, tak po zastavárnách a inzertních rubrikách jej snadno seženu za nižší cenu, než je cena opravy.
Pokud bych prováděl opravu "vlastní silou", tak demontáž přístroje do stadia, aby se člověk propracoval k samonému čipu, je dosti náročná a následující "sborka" pak ještě více. Prováděl jsem to na TZ1, který se povedl (ale tam nešlo o chip) a dvou Canonech, které jsem zkoumal jen ze zvědavosti. Ověřil jsem si tím jen to, že živit se takovými opravami bych ani nechtěl.
hadza

#22 Příspěvek od hadza »

Taky uz jsem to moc neresil,hodil jsem to na aukro s popsanim zavady a za sest stovek odesel,tak zase zkusim neco jineho.;) Jinak vsem dekuji za pomoc a rady,je pekne videt,ze se nekdo zajima o problemy druhych.:)
stoupanet

#23 Příspěvek od stoupanet »

http://www.imaging-resource.com/badccds.html

Je to vadny chip, aktualne jsem schopny to do 2-3 tydnu za cca 1500,- opravit.

stoupanet@seznam.cz
Odpovědět

Zpět na „Fotoaparáty, kamery a jiné optické přístroje“