Hrnky, ventily, brzdy, prostě jen tak o autech (odděleno)

Vše, co se týká elektroniky v automobilech, motocyklech a jiných samohybech

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Zpráva
Autor
TAKJAN

#511 Příspěvek od TAKJAN »

Na starým bawu to vypnulo na tvrdo zapalování (odstředivý spínač v rozdělovači), Poprvé mne to hodně vylekalo..
Hydrawerk

#512 Příspěvek od Hydrawerk »

Pomožte mi prosím identifikovat tento náklaďák z KLDR. Není to nějaký ZIL ze SSSR? Nebo vlastní korejská konstrukce?
Přílohy
North Korean army truck02.jpg
(263.08 KiB) Staženo 111 x
EKKAR

#513 Příspěvek od EKKAR »

Tipuju obšleh obšlehu obšlehu. Původní konstrukce je americkej Ford, Bedford nebo Packard (či něco podobnýho), od toho to podle kusů dodaných ve 40.letech minulýho století v rámci Smlouvy o půjčce a pronájmu do SSSR obšlehli Sověti a dál vyráběli jako GaZ, ZaZ, ZiL a podobně. Tyhle náklaďáky šly v 50. letech houfně do Číny, která je obšlehla podruhý - samozřejmě po svým. A jako věrní komunisti je taky dodávali svým korejským soudruhům ve víře ve světovládu komančérismu - načež ti si to vozidlo obšlehli (zatím) naposledy...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
TAKJAN

#514 Příspěvek od TAKJAN »

Hydrawerk

#515 Příspěvek od Hydrawerk »

Vážně se vyplatí postavit jednu Audinu z několika nabouraných??? To je v Rusku tolik šikovných a levných automechaniků?

Kód: Vybrat vše

Tipuju obšleh obšlehu obšlehu.

Zdálo se mi, že Tatra 138 z roku 1959 je oproti tomu docela elegantní stroj s ladným designem. Rozhodně jí ten čumák jaksi lépe pasuje na kabinu. :) http://cs.wikipedia.org/wiki/Tatra_138
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#516 Příspěvek od forbidden »

Skvělý, nemám moc iluzí, že takovýto skládačky nejezdí i u nás. To se pak při vážnější havárce hezky rozloží, aby to měli na šroťáku jednodušší. :lol:
EKKAR

#517 Příspěvek od EKKAR »

Do Ruska se z Japonska vozí přímo už "předpřipravený" auta - normální ojetinu v Japonsku rozříznou v předem vytipovaných místech, aby skládačka netrvala dlouho a byla potom co nejmíň vidět. Kusy auta pečlivě označený převezou do Petropavlovsku Kamčatského, Vladivostoku nebo dalšího z přístavů na Dálněm Vastóke a tam prodají jako železný šrot s minimálním clem - kdyby dovezli celý autí nebo ND, platili by Rusku šílený výpalný. Takhle auto dovezou skoro za hubičku, načež ho ruští "samodělčiki" dají zase velice rychle "do pucu" - a následně obratem střelí... Takovým autům se tam říká "raspíl" (podle RASPILJENNOJE = ROZŘEZANÉ) a nedávno o tom byl i pořad v ruský TV, protože podloudníci tyhle auta uváděli do provozu pomocí mohutně zkorumpovanýho policejního aparátu...
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#518 Příspěvek od Habesan »

Skleróza:
EKKAR píše:V tom videu je přímo vidět, jak ze šífu někde v Chabarovsku nebo Petropavlovsku Kamčatském vyloží přímo na 2-3 kusy rozšmiknutýho japonce a skládají ho pak někde ve dvoře zase dohromady - když dovezou do Ruska auto na kusy jako šrot, neplatí clo (nebo jen minimální), zatímco když dovezou celý auto nebo jen ND, zaplatí mastnou úžeru do státní kasy.

U nás se to dělá kvůli podvodu na zákoše, tam si lidi kupujou přímo lacinější auto s tím, že musejí vědět že se jedná o "raspíl" čili o auto dovezené v rozřezané formě a neautorizovaně uvedené "do původního tvaru"... Celý je to spíš o tom, že ruská státní moc ("vlasť") o všem ví a takto "vzniklý" auta za mastnej úplatek pouští do provozu...
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
EKKAR

#519 Příspěvek od EKKAR »

Já v tom žádnou Skleněnou Rózu nevidím - jen jiným výrazivem řečený totéž, co je o 1-2 stránky směrem vzad už popsáno. Ano, nechtělo se mi to hledat a linkovat sem odkaz - znamená to, že i mne navštěvuje ten zatracenej německej doktor, co každýmu u koho se objeví poschovává všecky jeho věci?
TAKJAN

#520 Příspěvek od TAKJAN »

Jen tak dál v tomto kocourkově. Buď ty 🤐 fakt všechny pověsit, nebo emigrovat http://www.dfens-cz.com/view.php?cisloclanku=2013031701
p32

#521 Příspěvek od p32 »

Odvolává se tam z nějakého důvodu na vládu, ale pořádek na úřadech v krajích mají snad úředníci a ti vysoce postaveni jsou právě z opozice a ti navrhovali změny. :lol:
Volně přeloženo - lidi je zvolil, takže souhlasí s tím, co se děje takže já osobně bych do toho nerejpal ať nám náhodou nezačnou ještě kontrolovat i jiné věci. :lol:
TAKJAN

#522 Příspěvek od TAKJAN »

Jak tvrdím, je jen jediné řešení. A vůbec ne humanitní..
Jirka
Kontaktovat uživatele:

#523 Příspěvek od Jirka »

Mám takovej blbej dotaz, protože do garáže nemohu natáhnout vodovod a potřebuju občas ofouknout auto od písku.

Existuje nějaká WAPka, která si umí nasávat vodu z vedle stojící nádoby?
zelenac

#524 Příspěvek od zelenac »

To asi kazda,ked ju najprv zalejes vodou.Mne tak wapka Gude fakci uz zo 3 roky.Len nalejem do hadice vodu,troha zmacknem spust,nech nasaje do valcov a potom uz taha sama.
voodoo400

#525 Příspěvek od voodoo400 »

možem potvrdiť, aj moja karcher ťahá vodu sama ak nie je zavzdušnená.
Pokial možno je dobré dať nádobu vyššie aspoň o 1m, aby voda išla samospádom.
Zamčeno

Zpět na „Auto - Moto technika“