Radio Luxembourg

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
konosuke

#16 Příspěvek od konosuke »

Na sklonku totalitní éry se poměry mírně uvolnily no a u nás v pohraničí fungovalo Polské rádio program 3 a 4 z Katowic na 66 a 68,3 MHz. Dávali tam v sobotu večer celé desky pop & rock and metal bez zbytečných keců moderátorů, nejprv z LP a potom už z CD, to byla malá revoluce rozhlasu když tam spustili první vzácný přehrávač Sanyo co měl disk nastojato, neobvyklé, že. Šumělo to sice mírně, na stereo zejména ale to byl digitál ! Tenkrát už jsem měl starý tuner Tesla ST-100 na inzerát z AR a ten uměl plynule naladit obě normy VKV, no paráda. Kde ty loňské sněhy jsou...
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
Mysteri

#17 Příspěvek od Mysteri »

Tie celé LPíčka Katowice dávali už dávno. Ešte v r.1979 som si na intráku v Tvrdošíne /sever Oravy.../ nahral cez Euridiku LP ,,grupu" The Rush a neskôr aj Kiss - Dynasty. Mám akurát dojem, že to nevysielali naraz, ale najprv prvú stranu a neskôr druhú...
jura80
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od jura80 »

rnbw píše:Nepocuvam to, takze neviem zhodnotit. Ak uz nieco pocuvam, tak Antenne Wien - ale aj to musim niekedy vypnut. Nase radia sa nedaju pocuvat vobec...

Zkus Sky Rock, radio Haná. Příjemně překvapilo...
Nejsu žádným fóristem, ale když něco negómu, tož, přindu se zeptat. A když se nesnesitelně nudím, nebo když jsu na plech, někdy se může stát, že se i pokusím poradit. Zdraví Jura!
konosuke

#19 Příspěvek od konosuke »

V práci poslouchám Rádio ČAS na rádiojezevčík SENCOR s kazetou nalezený u kontejneru, do skladu se hodí, má 2x5 W a jednoduchý ekvalizér. Programová náplň mě překvapila, 70-80 roky min.století, můj nejlepší čas, Slade, UFO, KISS, Nazareth, AC/DC, Scorpions, Van Halen...bohužel taky spousta komerční reklamy od čokolády až po střešní krytiny.
Co se může pokazit to se taky pokazí. Co se nemůže pokazit to se pokazí taky. (Murphy)
kokun

#20 Příspěvek od kokun »

Teď jsem právě narazil na tyto stránky, tak jsem tam hned přispěl :roll:
Honza - kokúň

#21 Příspěvek od mi-ro »

Občas z nostalgie taky spustím některé moje SV AM rádio, už tranzistorové abych si připoměl doby kdy bylo ještě dobře. Ve dne pochopitelně jen 639kHz Český rozhlas, v noci to ožívá ale je tady jeden problém, který dříve nebyl. A to jsou všudypřítomné zkur.ené pulzáky a úsporky. Už jsem to někde uváděl, zkuste je kolem sebe spočítat a nezapomeňte na STBy u LCD, DVB-T, SAT, nabíječky mobilů, WiFi, routery, hodiny z mikrovlnky, myčky, pračky, všechny úsporky i LED žárovky, zdroje NB a poslední dobou i napáječe anténních zesů!! A kdo tvrdí že ty kvalitní neruší, tak kecá!! Díky tomu se dá slušně poslouchat jen daleko od civilizace na baterie.
..to bude jen ňákej odpůrek
kovar

#22 Příspěvek od kovar »

Přátelé všimli jste si někdo , že zase obnovili na ČR noční proud? :D
A koho z Vás nabíjí tahle znělka?

https://www.youtube.com/watch?v=aWjfdUA1XmE
Mě teda ano!!!!
Lepší vrabec v hrsti nežli blechy v srsti.
ok1hga

#23 Příspěvek od ok1hga »

Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“