Tak to se potom shodneme...
Ještě poznámka. Ono je to všechno složitý. Do hlavy a do jejich životů, to těm prodejcům rozhodně nevidíme. Je potřeba si uvědomit, že ve většině případů prodejců, ne konkrétních aukcí (těžko odhadnout procentně a stanovit kritéria výběru) jsou to amatérští prodejci, co sem tam něco prodají a buď přivydělávají, nebo jsou to třeba maminy na mateřských, důchodci a pod., nebo prostě už něco nepotřebují, tak to střelijou na Aukru, než by to skoro zadara nechali někde bazarníkovi. Ti klasičtí, často dost vymočení, ale jinak primitivní kšeftaři, ty pak jde poznat podle ne úplně nejčistšího štítu komentářovýho a taky podle vyšších cen (hned nasadí nejvyšší přijatelnou cenu, mnohdy mají přihazovací bratříčky a podobně). A často prodávají bordel ze skládky "bez záruky". No, a když už je tam tolik občasných amatérů, co to všechno berou letem světem, asi je pro ně pohodlnějším jen kopírovat praktiky dalších prodejců, kteří taky mají "PayU NE!!!!", než vymýšlet, jestlipak to náhodou nemůže třeba zvýšit prodej.

K tomu jsem výš napsal celkem pět dalších možných důvodů. A pak jsou profesionální prodejci, kteří se tím prostě živí... Solidní i ti horší...
Snažím se teď říct, že soudit prodejce podle toho, jestli bere PayU nebo ne, jestli má u nabídky číslo účtu nebo ne, to mně nedává smysl a ani jsem takhle při svých občasných nákupech nikdy nezauvažoval. Je potřeba vědět co a za kolik hodlám pořídit, jak moc jsu ochotným riskovat (<0,0%, <10%, <50%....), a podle toho si promyslet, jestlipak u prodejce něco koupím nebo ne- informací je jakž takž přijatelný množství- komentáře, konkrétní nabídka nebo nabídky, pak nabídky v archivu (ty nabídky, co už jsou neaktuální, ale jsou k nim komentáře, se dají u komentáře zobrazit, nejsou- li příliš starý), doplňující informace prodejce (např. stránka o mně). Z toho se dají vyčíst podstatný věci. PayU a číslo účtu je jen jedna z indicíí, myslím, že ne úplně nejpodstatnějších, řekl by jsem, že spíš naopak...
Teď už mažu pryč z virtuálního světa fór do reality. Zatím zdar!
Nejsu žádným fóristem, ale když něco negómu, tož, přindu se zeptat. A když se nesnesitelně nudím, nebo když jsu na plech, někdy se může stát, že se i pokusím poradit. Zdraví Jura!