Měření neeltrických veličin
Moderátor: Moderátoři
Měření neeltrických veličin
nebo
Zehnula K. Snímače neelektrických veličin. 2. vyd. Praha: SNTL, 1983. 371 s
Tahle je dobrá, 1. vydání jsem koupil ještě za studií, zaobírá se skoro vším - od teploty až po radioaktivní záření.
Námahy? Protože po mě věčně ve škole chtěj milion věcí, a ani to nejmenší avízo, kde je sebrat.
A hned? Protože mě čeká dalších tisíc věcí k udělání.
Zbytečná citace celého předchozího příspěvku vymazána. Používej konečně tlačítko
nad a pod vláknem!Mimochodem: škola, která ti všechny informace naservíruje na stříbrném tácku, stojí za howning, protože tě naučí jen to, co je teď, ale nenaučí tě sehnat si informace kdykoli později. Važ si toho, že tě nutí, ať si ty informace seženeš sám: to umění sám dohledat a se naučit (a vytrvalost v tom) jsou tím nejlepším, co ti může škola do života dát.
Hill
http://www.mti.tul.cz/cs/dms-mater
Fredy00 píše:Protože po mě věčně ve škole chtěj milion věcí, a ani to nejmenší avízo, kde je sebrat.
Jestli je to škola aspoň trochu v oboru a kantoři jsou příčetní, poskytli vám určitě napřed nějaký základy a taky aspoň rámcově metodiku, jakým způsobem si opatřit informace k úkolům. Pochybuju, že by školství někde fungovalo na principu hodit do vody kuchaře z učňáku a zkoušet, jestli doplave k vědomostem jak vyrobit turbínu.
Časy se koukám mění, dřív toho bylo v knížkách (učebnicích pro ročník) víc než se stihlo podle osnov probrat, protože nás zdržovali brigádama v zemědělství...
Kdo se chtěl v oboru vrtat víc než nabízely osnovy pro ročník a učebnice, měl k dispozici školní knihovnu, kde byla snad celá ediční řada SNTL plus časopisy z oboru. Do knihovny většinou nikdo nepáchl jak byl rok dlouhej.
Jestli vám řekli k snímačům neelektrických veličin: opatřete si informace na webu, tak somrování na EB není nelegitimní pramen informací
mtajovsky píše:Jestli vás zajímá snímání tepelného roztahování, tak hledejte teorii r
Obávám se že běžné pojetí úkolů a odpovědí na úkoly nemotivuje žádný zájem, ale potřebu dodat aspoň trochu relevantní odpovědi na učitelovy otázky a vzápětí problém navždy zmizí ze zorného pole učitele i žáka. Takhle "studovaly" už za mýho mládí SPŠ holky, co se nedostaly na ekonomku a chtěly mít maturitu.
Crifodo píše:mtajovsky píše:Jestli vás zajímá snímání tepelného roztahování, tak hledejte teorii r
Obávám se že běžné pojetí úkolů a odpovědí na úkoly nemotivuje žádný zájem, ale potřebu dodat aspoň trochu relevantní odpovědi na učitelovy otázky a vzápětí problém navždy zmizí ze zorného pole učitele i žáka. Takhle "studovaly" už za mýho mládí SPŠ holky, co se nedostaly na ekonomku a chtěly mít maturitu.
Co tím myslíš, tou první statí?
U mě je blblé že sem vysazen spíš na dějepis a jazyky, ale s tím se, dnes, údajně práce hledá blbě. Tak holt dělám věc, ke který nemám ani vztah a ani náturu.
"EDIT:"
Važ si toho, že tě nutí, ať si ty informace seženeš sám: to umění sám dohledat a se naučit (a vytrvalost v tom) jsou tím nejlepším, co ti může škola do života dát.
--- Já si nestěžuju na školu, co mi vadí je blbej google, co mi na technickou otázku vyplivne schémata vnitřu vejce.
Já nejsem pohodlný člověk, ale jaksi 50. mautirních otázek je docela nápor na mozek, a už mi to začíná lést všemi otvory. Aby nezačaly pučet nějaké nové!
Fredy00 píše:U mě je blblé že sem vysazen spíš na dějepis a jazyky, ale....--- co mi vadí je blbej google... a už mi to začíná lést všemi otvory...
Nechápu, jak jsem mohl prolézt školami, když google ještě nebyl a pokud jsme si něco museli udělat na počítači, tak jsme to museli napsat do rastrového papíru případně vyděrovat na děrnou pásku, hodit na fakultě do šuplete a čekat, až se tam objeví výpis z tiskárny, my se dozvíme, že ve třetím řádku je chyba a celý postup opakovat. Jinak pokud si nechceš nebo nemůžeš odbornou knihu koupit, existují knihovny, kde si ji můžeš vypůjčit, pokud ji daná knihovna nemá, tak ti ji může sehnat meziknihovní výpůjční službou.
A vůbec - když koukám na sousední dotaz:
http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... ic&t=56909
Možná by bylo nejlepší, kdyby tazatel zveřejnil seznam otázek k maturitě, vyznačil co chce, abychom za něj udělali a naznačil do jaké hloubky to po něm budou zkoušející chtít.