Relé VS316K, rozebrání a oprava
Moderátor: Moderátoři
- markoni
- Kontaktovat uživatele:
Relé VS316K, rozebrání a oprava
Potřeboval bych poradit jak nebo jestli vůbec lze rozdělat toto relé a vyměnit spálenou nebo opravit cívku jelikož to stojí nemalý peníz ,mám takové tušení že ty výrobci to dělají tak aby vydělali to znamená z malou životností díky všem předem za pomoc
- markoni
- Kontaktovat uživatele:
- feliz_navidad
Vplyvom vibrácií od spínacieho relátka sa časom tieto spoje rozpadli.
- elmohomola1
(pro Vysočinu p.Macík)tak ho vykopejte taj jako ty jejich vergly.Za 30 let praxe v elektro sem se snad s ničím horším nesetkal.Ty 308 a 316 mají tři relata se třemi přep.kontakty a přesto se to pořád se..a obchoďák tvrdí jak to stále vylepšují a upravují a stále nic.
souhlas, cokoliv od elka je rozbitý už na startu když se to kupuje. Ať jde o časovátka, relátka, hlídátka ...
Pro opravu to stačí jen vyhodit do koše, páč to opravíš, našroubuješ a za chvíli v tom prozměnu něco upadne.
Dát patici 4052 a findera co má cívku na 230 přímo bez jakýhokoliv kondíkovýho rozbíječe v cestě, tam se max opálej kontakty a to je vidět.
- feliz_navidad
Dík Jirko za tuto informaci.Jirka1203 píše:.... stačí vyměnit tento kondenzátor a je to.....
markoni píše:
potíž je v tom že sice se dá koupit ze stejnými hodnotami ale odlišnými rozměry a to pak do toho místa to nenacpu díky
Když jsem si todle přečet, prohledal jsem nejdříve šuplíkové zásoby. našel jsem jen TC 216, s kapacitou 470nF, připadal mi podobý, tak jsem ho tam zkusil fouknout, ale nestačil. Tak jsem zkusil 2 paralelně - a vida - 22V na cívce
- Přílohy
-
kondenzátor2.jpg- Porovnání výšky kondenzátorů
- (17.87 KiB) Staženo 188 x
-
kondenzátory.jpg- Porovnání velikosti kondenzátorů
- (38.14 KiB) Staženo 199 x
Nemáte někdo zkušenost, co tomu řeknou ty kondíky?
Zatím šlapou 2.den.
Ještě mě napadlo, když jsem měřil napětí, hodně ho viselo na srážecím odporu. Neměřil jste náhodou někdo napětí na tom kondíku? Nejspíš tam nebude celý síťový napětí, tak jsem si říkal, že kdyby tam bylo míň, než 160V, že by tam aji mohly beztrestně vydržet
EDIT : srpen 2013 - ještě fungují
- markoni
- Kontaktovat uživatele:
- Přílohy
-
kondenzatoty.jpg- (90.63 KiB) Staženo 140 x