TDA4605 a stand-by
Moderátor: Moderátoři
TDA4605 a stand-by
To není oscilátor.Duvsan píše:Pokiaľ viem, to je oscilátor. ...
Na vymýšlení jsi kapacita. V datasheetu se píše o Ground. Pokud vymyslíš jiný název, přestaneš si rozumět s datasheetem.Duvsan píše:...Inak tu by sa nemalo hovoriť o zemnení, od zeme to má nejakých 162V. Chcelo by to vymyslieť iné označenie.
Dobre, nech je to ground.
Spočítal som výkonovú stratu na odporoch smerujúcich k pinom 2, 3 a 6 a vyšlo mi skoro pol druha Wattu. Za nič je to dosť. Takže inak. Buď tie tri odpory odpojím od napätia, spojím do jedného bodu a budem ich pripájať cez tranzistor, napr. PNP, spínaný optronom, alebo rovno za hlavný elyt - ten za mostíkom - do cesty napájania vrazím MOSFET a budem spínať ten. Viete mi poradiť vhodné tranzistory? Obávam sa, že doma také nemám. Ď
Našiel som len http://www.avelmak.sk/index.php?lm=417& ... icle=14471 . To je všetko?
Jsou to z tvého pohledu jistě důležité věci.
Keď ten elyt bude tak 2-3x denne trápený cez odpor 4.7Ω, o koľko to asi tak zníži jeho životnosť? Tak zhruba.
Dokážeš odhadnúť prúd presakujúci tým elytom?
1,5W nie je veľa, ale za nič to je veľa. Asi len urobím úpravu štartovania a so zvyškom sa hold zmierim. Tá úprava je pôvodný odpor 100k nahradiť menším, dajme tomu tak 33k a do série s ním dať elyt niekoľko µF premostený vybíjacím odporom niekoľko sto kΩ. Pokojový prúd by mohol klesnúť aspoň na polovicu a súčasne bude ochrana pred okamžitým opätovným štartom.
A začnem sa zháňať po PNP tranzistore, čo znesie aspoň tých 350V pre odpájanie tých troch odporov (do pinu 2, 3 a 6). To riešenie mi pripadá najlepšie.
Duvsan píše:Optronom. Chcem to práve za elyt, aby som ho šetril štartov. Inak by som to mohol riešiť triakom a hneď spínať i degaussing.
Uvažujem i nad relétkom, ale spínať js., no neviem.
Ten cas a penazi co investujes dotoho si mohol vyuzit aj inac. Ten kondik tam bude zit najmenej 5 rokov tak ze do penzie ho parkrat vymenis, a bude to lacwejsie ako mosfet. Setris 1,5W a cim budes napajat ten mosfet ?