Robot ETA 3024 - přestal pracovat

Poruchy, opravy, rady, návody

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
JirkaCZ

Robot ETA 3024 - přestal pracovat

#1 Příspěvek od JirkaCZ »

Zdravím, když máti šlehala těsto tak robot viz. nadpis přestal pracovat. Říkala že to bylo zničeho nic, jednoduše se přestal točit.

Zkontroloval jsem jestli má dobře nasazený ten plastový čep co se nám odlomil od víka, tam bylo vše OK.

Robot jsem rozebral a zjistil jsem, že nejde napetí do motoru, zkoušel jsem zkratovat triak ale taky žádná odezva. Včem mám dál hledat závadu? Hlavní vypínač nebo sehnat celou novou desku řízení?
Eleman

#2 Příspěvek od Eleman »

Zkontroluj bezpečnostní spínače - zda skutečně spínají při kompletním sestavení.
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
ohryzek36

#3 Příspěvek od ohryzek36 »

No, jestli opravdu do motoru nejde napětí, a překlenování triaku nepomohlo, tak to vypadá na ten vypínač (dá se rozebrat a opravit) - moc toho tam ale jinak není...
Přílohy
0024.GIF
(3.8 KiB) Staženo 262 x
JirkaCZ

#4 Příspěvek od JirkaCZ »

tak jsem se dukladnějš podíval na ten vypínač, už při vyndavání elektroniky vněm něco chrastilo.

Po rozebrání vypínače na mě vypadl kousek jakoby ohnutého drátku a nějak jsem nemohl přijít na to, jak tam měl být, ale pak mi došlo že se ulomil z pružinky.

Dá se ten vypínač koupit někde nový? Nebo jak to opravit?

Fotka: http://leteckaposta.cz/528660967
KUBO

#5 Příspěvek od KUBO »

NADETA ponúka celú dosku regulácie, ale na tvoj typ bohužiaľ nieje skladom. Pokiaľ nezoženieš len samotný vypínač, tak kúp na 0024 celú dosku a prehoď vypínač. Viem, je to to najdrahšie riešenie.
„Hľadáme nepoznané, spoznávame nehľadané. Strácame to cenné, ceníme si až stratené. Milujeme všetko zradné a zrádzame milované.”
Pozdravuje Vás Martin
JirkaCZ

#6 Příspěvek od JirkaCZ »

no to jste mě teda velmi nepotěšili, ta deska stoji snad 500,- nedal by se ten vypínač sehnat někde samostatně? Přeci se tohle snad ještě vyrábělo v Česku
ohryzek36

#7 Příspěvek od ohryzek36 »

Ten vypínač se dal dřív z Ety sehnat i odděleně - objednací číslo to mělo nějaké 9842xxxxx (podobné, jako ostatní drobnosti), přes den jsem ho někde zkoušel najít, ale neuspěl jsem - jednině napsat do Nadety, jestli náhodou něco nemají - u té elektroniky přece jenom píšou, že také není skladem, ale připravují výrobu - t.j. nějaké díly by mít mohli.
JirkaCZ

#8 Příspěvek od JirkaCZ »

no, napsal jsem do nadety a uvidíme, u té elektroniky pro 0024 jsem koukal že ji mají za 374,- jenže ji nemají skladem čili si nijak nepomůžu.

Toho robota je škoda protože v dnešní době není adekvátní náhrada.

ty bys Ohryzku nevyštrachal něco v hlubokých zaprášených koutech?
ohryzek36

#9 Příspěvek od ohryzek36 »

Možná tak 1-2 vyštrachal, ale já je také potřebuju, tak nemůžu sloužit :? .

Teď jsem se díval na tu fotku, a vypadá to, že by mohl jít teoreticky opravit - není tam ta pružina jenom pro vracení přepínače do nulové polohy při pulzech?
JirkaCZ

#10 Příspěvek od JirkaCZ »

ta pružina na vracení při pulzech je dole, tahle co se ulomila je vyloženě ta spínací...

Nadeta vypínač nemá, elektronika zatím není, takže to vypadá blbě, ale i tak děkuji za snahu :)
workhard
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od workhard »

Vyklemuj to a dej vypínač na šňůru.
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
JirkaCZ

#12 Příspěvek od JirkaCZ »

to workhard: jo taky možnost ale opravdu až když všechno selže

napsal jsem do ETY i do NADETY aby mi napsali kde se ten vypínač dá sehnat, podle mě to jde normálně koupit jenže na tom vypínači je v mém případě označení

4060-....
4(3)A250V AC
8(6)A125V AC
T85 C

stoho se nic zjistit nedá kdyby měl někdo nejaký tip budu jedině rád.

Díky
Odpovědět

Zpět na „Bílá technika“