Nahrada motoru na frézke

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
villli

Nahrada motoru na frézke

#1 Příspěvek od villli »

Páni,

Zaoberám sa po večeroch opravou sterej frézky a zistil som zhorený a rozsekaný motr ktorý ženie pohony.Predpokladám že je to nejaký stejnosmerný s cudzím budením aspoň so št´tku mi to tak pripadá.Minimálne má uhlíky.Momentálny stav je taký že motor je trvalo cez prevody pripojený k posuvom a mechanicky si radím smer.Rýchlosť je ovládaná potenciometrom od 0 do (musím spočítať zuby aby som vedel).
Dalej je na motor cez remienok pripevnené Tacho. Ktoré nemá žiadne označenie.To je všetko čo viem ako nelektrikár o tomto povedať.

O dalšom hovoria fotky.

A teraz otázka rád by som ho nahradil celým systémom od nejakej firmy ktorá existuje.... a nestojí extrémne vela penazí.Potrebujem konštantné otáčky aj v záťaži a žiadne polohovanie.A jednoduchú reguláciu otáčok od 0

Predstava je nejaké AC servo+Servomenič+potenciometer+tacho.

1.Nevedel by niekto navrhnúť nejaké riešenie? Zostavu?
2.Potreboval by som aspoň moment tohto motora
Zo stredoškolských čias by to malo byť 0,8*9550/5000 = 1,528Nm
Ale nehraje do toho cudzie budenie?
Přílohy
IMG_0058.JPG
Potenciometer
(250.17 KiB) Staženo 151 x
IMG_0048.JPG
Ovládací systém
(178.02 KiB) Staženo 134 x
IMG_0059.JPG
Štítok na motori
(76.9 KiB) Staženo 128 x
villli

#2 Příspěvek od villli »

Práve som si všimol že som to nakoniec poslal na špatné vlákon čím sa ospravedlnujem a prosím o presunutie.
BOBOBO

#3 Příspěvek od BOBOBO »

Co ti nehraje na cizím buzení ? Jen tak zajistíš dobrý kroutící moment od nulových otáček při skorostabilních otáčkách . A to zajišťovaly ss pohony bez uPC dávno před revolucí . Pokud nevyhořelo i origořízení hledal by ss motor podobných parametrů , jako máš na štítku .
villli

#4 Příspěvek od villli »

To cudzie budenie je len nepochopenie systému a výpočtu momentu toho motoru.či sa náhodou nepočíta nejak ináč....

A problém je práve v tom že SS motor v tomto alebo podobnom prevedení som prakticky nebol schopný nájsť.Navyše výrobca riadenia sa medzi tým 3 x transformoval takže nemaju prakticky žiadnu dokumentáciu.
BOBOBO

#5 Příspěvek od BOBOBO »

Já tedy englicky nevládzem , ale náhodně g ss motor 220 - http://www.alibaba.com/product-gs/56950 ... 0v_dc.html
Odpovědět

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“