Router na 100Mb od UPC, s wifi a IPv6. Jaky ?

Počítače stolní, notebooky, tablety, tiskárny, scanery a vše, co nějak souvisí s PC

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
robo

Router na 100Mb od UPC, s wifi a IPv6. Jaky ?

#1 Příspěvek od robo »

Byl jsem pozadan o zakoupeni routeru. Bude na siti UPC na 100Mb. Takze router co zvladne 100Mb s mirnou rezervou. Mel by zvladat IPv6. Z pohledu blizke budoucnosti. A WIFI modulem. Idealne odpojitelna antena nebo pevna 5dB. Ty uvnitr integrovane 2dB anteny si myslim jsou na prd. Jejich vyzareny vykon pokryje jenom blizke okoli, jen onu mistnost ve kterem je onen router. Idealne zarizeni co uz nekdo ma nebo testoval. Jena vec je teoreticka rychlost a pak ta skutecna. Co zakoupit. Dekuji
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od forbidden »

A co má za modem? UPC už dnes nedodává modem bez routeru, takže další router je už zbytečnej. Vlastní zařízení ti do sítě UPC taky nepřipojí, takže nějak nechápu důvod. Nebo chce vytvořit další oddělenou síť?
Tak oprava, zdá se, že ten základní fakt neobsahuje router.
keemo

#3 Příspěvek od keemo »

no chce to asi router s Gigabit Lan a Wan... otazka je ci nahodou ten upc modem nema len 100Mbit LAN a nebude on sam tym uzkym hrdlom... Lebo udanych 100MBit je teoreticke maximum,realita je trochu nizsie... presne cislo neviem ale snad tych 85Mbit...
luke001

#4 Příspěvek od luke001 »

Zkus se podívat zde

Kód: Vybrat vše

http://www.mikrotik.cz/
. používám více než 5 let a naprostá spokojenost.
Standa99

#5 Příspěvek od Standa99 »

UPC nemám, ale pokud se podívám co nabízí http://www.upc.cz/internet/modemy/ , tak už se tu vzpomenulo, proč vymýšlet další nesmysl, který bude žrát zbytečně štrum. A Cisco patří ke špičce v oboru.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od forbidden »

Já právě UPC mám, mám od nich ten WiFi model. Koupil jsem ho, ať nepřeplácím na nájmu. WiFi má signál tak akorát na 3-pokojový byt v paneláku, mám jej na jednom konci a druhej je pokrytej taktak. Konektor na externí anténu nemá, ale v nouzi by šel nejspíš vyvézt na panel. Co se týká funkčnosti, tak téměř bez výhrad, jen zlobí některý funkce ve webovým rozhraní, například přidělování rezervací DHCP serveru a ukládání konfigurace do souboru. U toho bych čekal, že uloží vše potřebné, ne jen polovinu nastavení a na druhou se vys... Navíc mám dojem, že to není originál Cisco, ale nějakej OEM. Od Cisca bych čekal daleko lepší zpracování a funkčnost. Třeba podrobněji konfigurovatelnej firewall. Toto je prostě zaměřený na běžný uživatele, kteří chtějí hlavně nějak fungovat. V zásadě si nestěžuju, nic nepadá, připojení funguje, jen ta funkčnost by mohla být lepší.
Mourek
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Mourek »

Já bych teda od UPC router nebral jen základní modem a sít si udelal sám. Já měl CDMA připojený do routeru , no a při přechodu na UPC jsem akorát překonfiguroval router aby šel připojit vstup z modemu a jedu dál. Dnes by to ctělo router na 1Gb.
robo

#8 Příspěvek od robo »

Po netu se pise ze model Zyxel NBG4615 by IPv6 mohl zvladnout. Ale vyrabi se i model v cerne barve s pridomkem v2.

http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 2Z90UB1698

a

http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 2Z90UB1WJJ

A ja nevim jestli volit verzi s nebo bez v2. Ta bila verze [bez v2] mi prijde bohatsi v sitovych sluzbach. Co koupit. Dekuji
Kvicala_r

#9 Příspěvek od Kvicala_r »

luke001 píše:Zkus se podívat zde

Kód: Vybrat vše

http://www.mikrotik.cz/
. používám více než 5 let a naprostá spokojenost.

Provozuji ve svém okolí několik RB s mikrotikem přibližně stejnou dobu. Možnost nastavení - dá se nakonfigurovat cokoliv. Aktuálně mám k připojení využito RB493G + 2x RB433+RB411, na hraní vysloužilou RB133.
RB mi prošlo rukama vcelku dost a mimo některých serií s nepovedenými elyty to je zařízení nastav a zapomeň. Snad jen poslední RB411 sou nějak oškubany a kvalita šla do kopru. Pozor na domácí síť a možnost použít jako AP-potřebuješ licenci min lvl 4.
Standa99

#10 Příspěvek od Standa99 »

Dobré rady. Zyxel s jejich Ralink chipsetem, který je katastrofa. Pokud už by chtěl jiný router, tak by byla dobrá rada na něco, kde připojí koax. Na co mít další škatulu? A to "něco" mu stejně UPC nepřipojí, což se tu psalo.
robo

#11 Příspěvek od robo »

Koukal jsem i na ten router CISCO EPC3925 od UPC. Koukal jsem na navod a nenasel jsem moznost u LAN portu omezit, treba v procentech rychlost. Obcas se v one domacnosti najde stahovac, a pak je potreba ho srovnat. Rika se, neplatis-tak neprepinej :)
Jako dalsi kousek jsem vybral:

http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 0000000UEQ

Microtik nebudu zkouset. Koukal jsem na to a nemam s timto hw zadnou zkusenost. Coz by ze zacatku, nez to vse poladim mohl byt zasadni problem.
Dik
drabek06
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od drabek06 »

Pokud nechceš Mikrotika (třeba RB751), tak si kup nějakej lepší model od TP-LINKu co má Gbit porty a je to. Má to postavený rádia na Atheros chipsetu, takže asi na tom nejlepším co se dělá. Konfigurace je primitivní, nastavení tam je též hafo a co se týče funkčnosti a spolehlivosti tak u nás ve firmě nemáme problémy. Už se jich namontovalo několik tisíc a problémů naprostý minimum . . . :wink:
Odpovědět

Zpět na „Výpočetní technika“