Elektronika stahování okna
Moderátor: Moderátoři
rnbw píše:Takze chces vyklapat cely ten spodok? Alebo chces do toho zabudovat svetlo a vyklapat len svetlo?
Ten menší obrázek je to, že to jde skolopit. To sklápění řešit nebudem to je celkem zbytečné. Jak vidíš na té větší fotce tak chci aby to z pod toho nárazníku vyjelo - vyklopilo jakmile zařadíš spátečku a jamilje ji vyřadíš aby to zajelo zaklopilo. A jde o to jak udělat to, že v bodě A se motor zastaví a v bodě B se motor zastaví kor když tam je vlhko a podobně takže nějaký mechanický spínače asi nevydržej a bál bych se jich.
- forbidden
- Kontaktovat uživatele:
Nějak takto.
- Přílohy
-
páka.gif- vysouvání světla
- (26.61 KiB) Staženo 68 x
Nezaprel si sa. Odpoved hodna EKKARA. Povysenecka, drza, arogantna. Este aj Truhlik by sa cervenal.EKKAR píše:A Ference se sedmičkou na konci si nevšímej, ...jsou krizový momenty...
----------------------------------------------------------------------
gurikxxl: Netvrdim ze sa to neda urobit, ale ani zdaleka to nie je take jednoduche ako si myslis. Ak nevies co to obnasa, nemozes tvrdit ze to zvladnes, ze sa toho nebojis.
"IBA!" pre stahovanie okien by na 99% kazdy radsej kupil hotovy modul.
Pri bastleni narazis na problem, ze tie prudy nebudu rovnake. Ze sa to moze zasekavat, mrznut, ... Rozdiely prudov su znacne velke. Elektronika pre stahovanie okien sa sprava rozdielne v koncovych polohach ako v inej casti (vyssi prud, vypnutie po case, spatny chod ).
Ale nakoniec Ty chces nieco vyklapat v zadu. Nemas mechanicku cast, nemas motoricku cast, co chces riesit s elektonikou?
To uz rovno mozes vzadu osadit nejake predne sklapacie svetla.
Ja by som do zadneho cela osadil 2ks par watove 12V LED ziarovky a zapinal ich externe samostatne od vodica podla potreby. Pripadne by stacili aj 1-2-3ks (na stranu) vysokosvietivych 5mm LED diod.
Co myslis? Kolki by takto urobili ak by mali potrebu posilnit svetlo vzadu? A vobec, miliony aut s tym nema zavaznejsi problem. Aj Tvojich, aj starsich.
A autoelektrikarom sa tiez nevytahuj. Cest vynimkam, ale pre 99% z nich vedomosti z elektroniky koncia prave pri vymene poistky alebo rele. A To stacit nebude.
forbidden píše:Třeba by stačil elektromagnet s vhodně zvoleným přepákováním vysouvacího mechanismu. Nebyly by potřeba motorky, spínače, elektronika, zpátky by se to vracelo pružinou... Jen to vymyslet. Asi by se muselo vymyslet tlumení, aby se světlo časem neumlátilo.
Nějak takto.
Špatný nápad to není, budu nad ním třeba uvažovat, ale zase má své ale.... Ovšem cením si každého nápadu a tohle mě nenapadlo vubec
Nezaprel si sa. Odpoved hodna EKKARA. Povysenecka, drza, arogantna. Este aj Truhlik by sa cervenal.fero7 píše:EKKAR píše:A Ference se sedmičkou na konci si nevšímej, ...jsou krizový momenty...
----------------------------------------------------------------------
Nemas mechanicku cast, nemas motoricku cast, co chces riesit s elektonikou?
To uz rovno mozes vzadu osadit nejake predne sklapacie svetla.
Ja by som do zadneho cela osadil 2ks par watove 12V LED ziarovky a zapinal ich externe samostatne od vodica podla potreby. Pripadne by stacili aj 1-2-3ks (na stranu) vysokosvietivych 5mm LED diod.
Co myslis? Kolki by takto urobili ak by mali potrebu posilnit svetlo vzadu? A vobec, miliony aut s tym nema zavaznejsi problem. Aj Tvojich, aj starsich.
Mám motorickou část kterou potřebuju přimět k tomu aby ten motor měl 2 mnou nastavené polohy. A ty ledky mužu vyzkoušet až bude tma. Třeba budou stačit. A já jsem nikdy netvrdil ze dozadu není vidět nic ! Ale třeba felicie svítí dozadu 5x víc a je to příjemnější o to tu jde a jde tu i o bezpečnost. Doma mám jednu 1w tak to vyzkoušim. ikdyž je to zase vrtat díru do nárazníku ale něco za něco
Ano, i ta tvoje je jak podle šablony - vytržené věty z kontextu, postoj k ostatním hodný Toho, Jehož Jméno Se Nevyslovuje - styl "profesionál jsem tady já, vy všichni ostatní jste jen příštipkáři". Nějakou realizovatelnou radu z tebe ale vyrazí až pořádnej kopanec do (_!_), viz:fero7 píše:Nezaprel si sa. Odpoved hodna EKKARA. Povysenecka, drza, arogantna. Este aj Truhlik by sa cervenal.EKKAR píše:A Ference se sedmičkou na konci si nevšímej, ...jsou krizový momenty...
fero7 dále píše:----------------------------------------------------------------------
gurikxxl: Netvrdim ze sa to neda urobit, ale ani zdaleka to nie je take jednoduche ako si myslis.
...
blablabla
...
...
Jinak s těma problémama s osvětlením prostoru za autem máš Ferdyši zřídkavou pravdu, že se to týká miliónů dalších aut. Je to důsledek toho, že "soudruzi inžinýři dýzajnéři" v návrhových odděleních automobilek zhusta přemejšlejí čímsi uloženým asi tak o 1/10 000 000 zemskýho kvadrantu NÍŽ než je to, co by na skutečný přemejšlení použít měli - a místo zadních couvacích SVĚTLOMETŮ, KTERÝ BY SKUTEČNĚ OSVĚTLOVALY PROSTOR ZA VOZIDLEM navrhujou bohužel ve velký většině případů NĚCO, co s vypětím všech sil funguje možná jako kontrolka pro ostatní účastníky silničního provozu, upozorňující na fakt, že řidič dotyčnýho auta zařadil zpátečku a hodlá couvat - on sám ale vidí leda tak černou díru a může se jen modlit, aby nenacouval do něčeho, co mu tma za autem skryla. Koneckonců málokterý takový "tvůrce" jezdí ve svém vlastním výtvoru...
V čem se ale Ferdyši MEJLÍŠ je tvrzení, že to ty milióny řidičů neřeší - oni se to snaží řešit stejně jako Gurik, jenže ne všichni takto postižení mají dostatek možností a schopností aby s tím SKUTEČNĚ NĚCO UDĚLALI - a tak jen trpí a couvají doslova naslepo...
A kutilmile - nelituju tě
Já bych to viděl na 2 ks 1w ledek s tim "domečkem" ještě mě ale napadá jestli se to světlo nebude šířit tim sklem a nebude dělat tam dělat paseku. Přeci jen tam je vytápění a tak si řikám aby to sklo celý nezbělalo nebo tak něco a bylo přez něj vidět.... přeci jen to světlo se v něm šířit bude. Druhej fakt je ten že tam je středový brzdový a nic to nedělá ... no uvidíme. Tohle opravdu vyzkoušim !
-
Jirka
- Kontaktovat uživatele:
Prodávají i jiné modely pro různý sklon zadního světla. Hledej na googlu třetí LED brzdové světlo.