jimihendrix píše:..a je stli tim budu ovladat hlasitost zesilovace nebo menit barvu Dalajlamova hovna je uz prece na mne ne ??
a přeber si to sám . . .
Moderátor: Moderátoři
jimihendrix píše:..a je stli tim budu ovladat hlasitost zesilovace nebo menit barvu Dalajlamova hovna je uz prece na mne ne ??
jimihendrix píše:tak to je bezvadný- nejdřív tady říkáš jak odsuzuješ lidi kteří něco medrnizujou a pak tohle
no super no - já se nebudu pouštět do nějaký kraviny co mi tu popisujes - jinak ten vstup pro gramo tam je odstrihnutej...a ja nemam cas ani chut to dohledat
mmjuz píše:A není pro velkovýrobce snadnější navinout na trafu vinutí pro žhavení symetricky a střed uzemnit?
ok1hga píše:mmjuz píše:A není pro velkovýrobce snadnější navinout na trafu vinutí pro žhavení symetricky a střed uzemnit?
není . . .
problém bývá v tom, že rozvody žhavení nejsou vždy přísně symetrické a tudíž "symetrický vývod" na trafu by to bručení třeba i zhoršil . . .
. . . proto se tam dává trimr, kterým se to nastaví na minimum brumu.
mmjuz píše:Člověče, věř nebo ne, ale nechal jsem si dělat několik desítek síťáků, něco Elektrokov, více pak Silveratech, vždy žhavení 3,2V - 0 - 3,2V a nikdy jsem neměl problém s nějakým brumem, který by se kamkoli dstával ze žhavení. Trafa byly v seriích jeden až čtyři kusy, tedy skoro pokaždé jiné a problém s tím nebyl. Nechápu, proč by měl mít výrobce problém udělat jedno trafo s dostatečně symetrickým vinutí pro žhavení tak, aby to nedělalo bordel a pak ho frčet v tisícových seriích.
Ty v tom vidíš nějaký nepřekonatelný zádrhel?
Sendyx píše:Ony tuhle "vychytávku" leckteré věhlasné zesilovače nepotřebují. Je lepší nebručet, než ten brum nějak nedokonale kompenzovat.