brzdy na video

Poruchy, opravy, tipy, triky, servisní menu

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
hafca

brzdy na video

#1 Příspěvek od hafca »

Nemá někdo nějaký nápad jak opravit brzdící pásku u videa? Páska je zatím OK, ale to filcové nebo jaké obložení už je fuč. Blbě to brzdí a žere to kazety :evil:. Do opravny to nemá cenu, ale pro chvíli než koupím DVD bych to chtěl něčím postrašit.
Dík za nápady
Hill
Administrátor

#2 Příspěvek od Hill »

Brzdové pásky pro hromadu mechanik se dají koupit v Nedisu Trutnov nebo AME Hradec Králové.
hafca

#3 Příspěvek od hafca »

Tam jsem koukal už dřív, ale pro mě nic. Je to Thomson VPH 6600, jen jsem volal někam do Plzně a tam chtěli šílený prachy. Prý to musej objednat sólo ve Francii :evil:
Hill
Administrátor

#4 Příspěvek od Hill »

V katalogu jsem zrovna verzi VPH nenašel, ale VP měly buď mechaniku Toshiba TOS-107, pak by to byl pásek VP-0843 (kat.č.70011075) nebo JVC-016 (značení Nedis), do toho jsem objednací číslo nezjistil. Leda ten pásek koupit a upravit ho do původních držáků, ale není jisté, jestli se ti to podaří, je to jakýsi polyester.

Pak ti nezbude, než sehnat proužek 0,5mm tlusté plsti, česky filcu, na barvě nezáleží. Ustřihni proužek stejně široký, jako je ten brzdový pásek, a trochu delší, než je třeba na opásání unašeče. Jemně mázni pásek Chemoprenem a po chvíli na to ten pásek polož a přitlač, nejlíp do oblouku, filcem dovnitř (například kolem krabičky od filmu, osazení závitu žárovky E27, prostě aby to mělo přibližně průměr, na kterém to bude makat.
A nech uzrát.
Je možné, že se to napoprvé nepovede, tak příště to půjde líp.

Protože pásek bude tlustší, než původní, budeš ho muset seřídit tak, aby snímací trn prohýbal pásek přibližně stejně hluboko, jako s origoš páskem.

Je to nouzová oprava bez záruky, jak dlouho vydrží: ve stařičkém Sharpu VCA105 (šasi SHA014), kterého prohání tak hodinu dvě (ale i víc) týdně moje máma, je teprve čtvrtý rok, a zatím dobrý. Je to dost, aby se řeklo, že to za tu pakárnu stojí?
Naposledy upravil(a) Hill dne 17 led 2007, 19:14, celkem upraveno 1 x.
hafca

#5 Příspěvek od hafca »

Ten filc mi taky napad, jenže sem tak slabej nikde nesehnal Proto se ptám jestli nejde použít ještě něco jiného.
I tak dík
Hill
Administrátor

#6 Příspěvek od Hill »

Koukám, žes byl rychlý, než jsem v předchozím příspěvku doplnil odstavec...
Že by se tu nenašel nikdo, kdo ví, co za mechaniku je v tomto modelu? Třeba je to díl běžně dostupný, jen vědět, v čem se ještě používá.

Jinak se slabým filcem dělají třeba čalouníci, někdy to najdeš u ševce, jenže ti obvykle nemají stránky na internetu. Za nimi se budeš muset vypravit.
fero7

#7 Příspěvek od fero7 »

pouziva to aj Toshiba. Chassis T5000HiFi. Skus AME. Niektory z tychto Aswo kodov:2075625 , 6691684 , 5423287 , 3310368 . Ale bude to iba na objednavku.
hafca

#8 Příspěvek od hafca »

Dík za tipy, teď sem sehnal ten slabej filc tak to zkusim s ním. Když to nevyjde kouknu na to.
Dík za tip
Odpovědět

Zpět na „DVD, VHS, SAT “