Alternativní enrgetické zdroje
Moderátor: Moderátoři
Alternativní enrgetické zdroje
Bratránek mě požádal o přibližné návrhy částečného pokrytí spotřeby dvojgeneračního domu který bude vytápěn tepelným čerpadlem,později i úplným pokrytím,popřípadě odprodejem přebytků.
Jediné informace o plánovaném příkonu mám že hlavní jistič bude 55A.
Našel jsem fotovoltaickou sestavu za bratru 2M Kč s ročním výkonem 11MWh, http://www.alter-eko.cz/okna-vetrne-ele ... 11000.html
Uvažoval jsem i o větrné turbíně ale dle větrných map u nás téměř nefouká
Jaký je váš názor na tuto problematiku?Najde se zde někdo kdo se tímto zabývá?
Zatím díky
11 MWh ročně znamená cca 30 kWh denně, z čehož v zimě ukrojí podstatnou část pohon kompresoru TČ (pro dvojdomek minimálně 3kW), přitom topný faktor TČ je v nízkých teplotách smutný a k tomu je slunečního svitu pramálo. V létě je slunce dost, takže fotovoltaika bude hezky žhavit, současně ale požadavky na energii jsou minimální, když nepočítáme klimatizaci tmavého domu na rozpáleném prostranství - je jasné, že takový dům by navrhl jen idiot a že tudíž nezbyde než letní okamžité přebytky odprodávat a to je při partnerovi jako je ČEZ zoufalá úvaha, neboť to předpokládá projít dost šíleným administrativním řízením a pak se spoléhat na jejich obchodní podmínky, které můžou kdykoliv změnit a lidi tak vyšplouchnout tak jako to už mockrát udělali lidem, kteří se spolehli na MVE, na přímotopy, na TČ... Akumulovat takový výkon pro bezslunečné dny je dost problematické. Takže by zbýval snad jen přímý odprodej sousedům mimo distribuční síť ČEzu, což bude asi legislativně nedovoleno a nelíbilo by se to (státo)ČEZu.
Než se do takové akce pustíš, chtělo by to nasbírat věrohodné informace od lidí, kteří si už Solartec 1100 koupili, jestli jsou tací. Ty informace by současně neměly být staré. Je to problém. Je potřeba si uvědomit, že sebevíc přátelská firma s alternativní energií podniká pro svůj zisk, ne pro úspory svých zákazníků. V Čechách v současné době není dost dobře možné investovat do moderních zdrojů energie tak, aby na tom člověk vydělal.
Zoufalec, který investuje milióny, bude podle sluníčka dostávat 13,- Kč za kWh (což mu milý stát zase zdaní), k čemuž si ovšem milý ČEZ zakalkuloval do faktur miliónům "normálních" odběratelů položku "příspěvek na zelené energie". Takže ten výkup solární energie zaplatíme všichni. Hezké na tom je, že ČEZ nikoho nenechá hrabat v účetnictví, kolik z té vybrané "zelené" energie šlo na výkup energie a kolik na apanáže představenstvu
Rád bych viděl chování ČEZu, kdyby si fotovoltaiku začalo pořizovat hodně lidí a oni museli hodně vykupovat za garantované ceny
co by si vymysleli? Možná by párkrát nechali padnout přenosovou síť jako v létě, aby ukázali, jak je alternativní energie nevyzpytatelná a nedá se "přelévat" po Evropě.
Ani by mě nepřekvapilo, kdyby se po čase ukázalo personální nebo kapitálové spojení ČEZu s fotovolstaickými společnostmi: čekáme na Vaše korunky všude!
Generátor z favorita je hezká věc, dokáže někdo odhadnout kolik dní vydrží běžet ten chudák motor 24h denně než se vysype?
Crifodo píše:Generátor z favorita je hezká věc, dokáže někdo odhadnout kolik dní vydrží běžet ten chudák motor 24h denně než se vysype?
Má to znamy a jelo to pet let. Tedy jel jen pres zimu a ne 24 hodin denne ale jen kdyz byla spicka a potreboval vytapet dum. Tomu motoru vypadalo ze to vyhovuje. Tocil si stabilni otacky bez razu a v konstantni teplote. Hukot to nedelalo skoro zadny (asi jako stara lednicka). Bohuzel politika cezu a ceny plynu jsou na takove urovni ze se to nevyplati. Proste si na toto doslapli. A jak se nachytaji lidi na fotovoltaniku udelaji to same. Vubec bych si nedelal iluze. Stejne to bylo s levnym topenim plynem a elektrinou.
- HiGhLaNdEr
- Kontaktovat uživatele:
- Artaban001