philips l9.2ee

Servisní část určená pro profesionály

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
sedenka

philips l9.2ee

#1 Příspěvek od sedenka »

Nazdar bajslíři ,
nemůžu rozjet philipse. Svítí červená led , po stisknutí ch+ , - chce jakoby najet - pohasne led ,ale né uplně . Po sekundě zase svítí led plným jasem a nic se neděje.Napětí na zdroji jsou ok. A když podržím ch- a měřím výstupy VN tak tam mám taky napětí dle schématu . Jen G2 nemá žádné.
Budící i koncový tranzistor jsou OK.
:( Poraďte mi prosím kudy , tudy. :cry:
Návštěvník

#2 Příspěvek od Návštěvník »

Priznam se, ze TV PHILIPS moc neopravuji, ale podle popisu to vypada na pretizeny zdroj. Nejdrive bych asi zkontroloval tranzistor v koncovem stupni radku. Vetsinou staci odpojit horizontalni vychylovaci civky, tim se odpoji napajeni od KSRR, toto napajeci napeti (vetsinou 100V az 120V) se zatizi zarovkou 230V/60W a muze se zapnout napajeci zdroj. Pokud nabehne je chyba v KSRR. Je vhodne zmerit vsechna napeti na vystupu zdroje, jestli maji spravnou velikost. Nevim co presne myslite tim "budici i koncovy tranzistor", schema nemam, tak jestli radim neco co jste uz zkousel, tak se omlouvam.
pepper

#3 Příspěvek od pepper »

Píšeš o napětí na výstupech VN. ale jsou tam i řádkové impulzy, nebo měříš jen stejnosměrné?
Nejsou-li impulzy, hledej v řádkovém budiči nebo v řádkovém oscilátoru.

Pokud ano, měla by se při podržení ch- nažhavit obrazovka, na stínítku uslyšíš a ucítíš el. náboj. jen chybějící Ug2 mě udivuje.
model l9.2ee mi nic neříká
dle zkušeností se staršími Philipsy tipuji, že to vypíná obvod ochrany.
Ochrana hlídá např. přepětí zdroje, velikost pulzů z VN TR, vertikál, u velkých TV spálenou pojistku v korekci podušky, v napájení zes zvuku, ss napětí na repro.
Odpovědět

Zpět na „Servis televizorů, monitorů a projektorů - PROFI sekce“