Zvuková izolace stropu.

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
forbidden
Kontaktovat uživatele:

Zvuková izolace stropu.

#1 Příspěvek od forbidden »

Chtěl bych se zeptat, jestli někdo nemá osobní zkušenost se zvukovou izolací stropu. Viděl jsem prodávat polystyrenový čtverce k nalepení přímo na omítku. Má to nějakou účinnost? Je to celkem tenký.
Díky.
Jenda_KL
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Jenda_KL »

Polystyren moc odhlučňovací schopnosti nemá, soudím podle chaty, která je seskládaná z desek z panelákových jader a oplácaná 20 cm polystyrenem.
Vevnitř je slyšet potok a venku co se děje vevnitř.

Do sádrošových příček jsme dávali vatu, mezi rám a desku pak ještě mirelon. Poměrně fukční.
BOBOBO

#3 Příspěvek od BOBOBO »

Jo , jedině vata -perlinka a nový štuk .
vrky

#4 Příspěvek od vrky »

Muzikanti si zkušebny obkládají platama od vajec. Nemá to ozvěnu a tlumí to hluk.
p32

#5 Příspěvek od p32 »

Tak ty čtverce nejsou na hluk, ale na okrasu. Jinak polystyren tak 3-5 cm, nalepit pistolí s pěnou na polystyren, pak perlinku, fajnovou a malba nebo tapeta. Na hluk se taky dělává umělý strop ze sádrokartonu.
p32

#6 Příspěvek od p32 »

vrky píše:Muzikanti si zkušebny obkládají platama od vajec. Nemá to ozvěnu a tlumí to hluk.

Spíše to nemá ty odrazy, takže nevzniká ozvěna a hluk je stejný, ale jde jinam.
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Habesan »

Co takhle molitanové jehlany???
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
p32

#8 Příspěvek od p32 »

to forbidden: a co potřebuješ vlastně odhlučnit ? Randál od sebe nebo od souseda nahoře ?
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od forbidden »

Od souseda, jeho parchant má zvláštní zálibu mlátit třeba půl hodiny v kuse do země. Ve spojení s plovoučkou, nebo dlažbou je to v paneláku pod ním celkem peklo. V ložnici, kde bych to potřeboval, mám ale vestavěný skříně, takže od stropu ke dvířkám to není ani 5 cm. Proto jsem přemýšlel nad tím polystyrénem.
ok1xgi

#10 Příspěvek od ok1xgi »

Ty desky to fakt nevyřešej..... Tady bude každá rada drahá. Co domluva se sousedem? Nic?
Poslední slova před smrtí - Tam není víc jak 12 voltů.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od forbidden »

Domluvu jsem samozřejmě zkoušel jako první. Odpověď byla ve stylu, že nad nima mají taky plovoučku, a že se to prostě rozlíhá no... Takže nejspíš kdyby jim sousedi chcali na balkon, tak oni zase budou chcát mě. :evil:
Poslední dobou mám nějakou smůlu na idioty, dnes jsem odjížděl z práce domů, za vratama nám obchcával roh nějakej feťák a začal mi nadávat, nejspíš proto, že jsem ho vyrušil 8O Chvíli jsem přemýšlel, co mu zlomím, ale pak jsem se naštěstí uklidnil.
ok1xgi

#12 Příspěvek od ok1xgi »

Koukal jsem že máš pěknej Teslův transformátor, nešlo by ho nějak využít? :twisted:

Teď vážně. Jelikož je tam tak málo, tak co zkusit tenhle SDK ?

http://www.rigips.cz/modra-akusticka-deska

Plus nejaká vata. Ale poradil bych se s odborníky.....
Poslední slova před smrtí - Tam není víc jak 12 voltů.
forbidden
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od forbidden »

Použití TC by bylo dokonalý, jenže jinak, než k zarušení to asi nepůjde. Víc jak minutu to doma stejně ani nemůžu provozovat, pak mě začne škrábat v krku ozón a oxidy. Chce to prostor, nebo intenzivní větrání.
Za odkaz moc díky, prostuduju to.
MetalGod

#14 Příspěvek od MetalGod »

Zlatě mít chaloupku někde u lesa, na samotě, nejlepší soused = žádnej soused. A ani feťáci tam nejsou.
Co takhle udělat druhej strop, třeba o 15-20cm níž, kostra (mříž) z latí, na to sádrokartón, mezi to nabouchat třeba skelnou vatu, nebo molitanovou drť?
Kdo není ve dvaceti levičák, nemá srdce,
kdo je levičák ve čtyřiceti, nemá rozum.
— Winston Churchill
AmarokCZ
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od AmarokCZ »

Hluk šířící-se po konstrukci redukuješ jedině tak, že zdroj hluku "podložíš" izolantem, což tady evidentně není reálné.
Proč to vlastně přesně řešíš, při čem ti to vadí?
http://www.zvodovodu.cz/ | Pokud neodpovídám na téma a chce něco vědět, pište SZ!
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“