Autolednice

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Karel99

Autolednice

#1 Příspěvek od Karel99 »

Zdravím všechny a potřebuju poradit se zvýšením výkonu autolednice. Jelikož manželka už odmítá cestovat do Chorvatska pod vlastní stan s 60l absorpční lednicí ktrerá zabere půl kufru tak se musím vrátit k autolednici. Mám dvě ale i přes PC zdroj 14,5V v tom teple kolem 35 nic moc. Přemýšlím zda do boku jedné neudělat díru pro víko z druhé nebo od externího víka přivádět alespoň trochu chladný vzduch k vrchnímu ventilátoru na lednici. Nemáte někdo nějaký nápad?
Dík Karel
Zaky

#2 Příspěvek od Zaky »

Chtělo by to pořídit kompresorovou autolednici, peltierové v tom vedru nebudou nic moc.
Michal
doktor365

#3 Příspěvek od doktor365 »

Jsem stejného názoru,jedině kompresorová.
p32

#4 Příspěvek od p32 »

Peltierové by stačily, pokud na ně bude energie. Hrozně totiž žerou baterku a bez připojení na síť jsou jen na cestu tam nebo zpět.
Karel99

#5 Příspěvek od Karel99 »

To vím taky že by byla kompresorovka nej ale ta cena. Vo cestu mi nejde ale tam potřebuju lednici a o energii taky nejde platím 80Kč/den tak ať to žere co chce. Ještě mě napadlo dát měďenou trubičku do horního chladiče Peltiera a nějakým čerpadýlkem prohánět vodu přes kýbl se studenou vodou i kdybych ji dvakrát za den měnil není problém.
Atlan

#6 Příspěvek od Atlan »

Nato zabudni menil by si to tak kazdu hodinu.... Skor by som to riesil jemnou tkaninou nad chladicom peltiera a rozprasovanim vody to znizi teplotu nasavaneho vzducho ohooodne. Na takom principe funguju aj klimatizacne jednotky na kamionoch.
Odpovědět

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“