Generátor - napětí či frekvence.
Moderátor: Moderátoři
Generátor - napětí či frekvence.
- Přílohy
-
obecné.JPG- (22.61 KiB) Staženo 104 x
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Možná jste měli lepší kolektiv, kde jste si pomáhali, a učitele, co když po nich člověk něco chce, tak se nezamknou v kabinetě.
A já na to nekašlal, vždy sem se našprtal před testem, ale člověk prostě to, co nepoužívá, zapomene. Mě jdou dobře jazyky, protože s nima denně pracuji.
Hele, já se snažím nebýt parazit, a proto dělám, co jde. Kdybych se tu ptal na úplnou abecedu, ale věřím, že moje otázky jsou možná o nepochopení, ale rozhodně ne o snaze (neptám se tu na věci, které se dají naučit z papírů, ale na věci, co jsou složitější).
Spolužák byl u tabule, a netušil, co udělá dioda se sínusovkou... takovou chybu bych neudělal. Ale tohle je prostě výsledek toho, když vás rodina, a uplatnitelnost oboru navelí někam, kde jste ještě před nástupem věděli, že Vás to bavit stejně nebude.
Kdyby se to dalo nějak domyslet, ale prostě to, na co se tu ptám, u toho nevím, jak to domyslet.
Ale nemyslete si, že na to kašlu, mám tu asi pět šanonů papírů.
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Fredy00 píše:Samozřejmě vím, že energetické generátory fungují na principu indukce proudu, ale toto nejsou energetické, ale funkční generátory.
V tom je ten problém, že od funkčního generátoru čeká člověk zejména frekvenci.
Takže funkční generátor nemůže generovat proud ?
A když na výstupu generátoru nebude žádné napětí či jiný "děj", čeho frekvenci to bude generovat ?
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
- PCmaniac99
Myslím si že bez napětí nemůže žádná amplituda existovat..
Fredy00 píše:V tom je ten problém, že od funkčního generátoru čeká člověk zejména frekvenci.
Nejen frekvenci: střídavé napětí či proud jsou definované frekvencí, to ano, ale také musí mít nějakou amplitudu, střední hodnotu a efektivní hodnotu a průběh. Bez amplitudy je ti frekvence k ničemu, protože vlastně s nulovou amplitudou nic nevygeneruješ. A vztah amplitudy ke střední a efektivní hodnotě je daný průběhem střídavé veličiny.
Obvykle umí generátory funkcí poskytovat signál volitelně sinusového, pilového, trojúhelníkového a obdélníkového průběhu, lepší umí těch průběhů víc, případně jednotlivé impulsy, měnitelnou střídu atd., ale umožňují nastavit také jejich velikost...
- PCmaniac99