Tesla 445A Alto, náhrada hovňáků za dnes dostupné typy
Moderátor: Moderátoři
- RomanoREPAIRS
Tesla 445A Alto, náhrada hovňáků za dnes dostupné typy
A kutilmile - nelituju tě
- RomanoREPAIRS
A kutilmile - nelituju tě
- RomanoREPAIRS
RomanoREPAIRS píše:Zdravím, potřeboval bych vědět, kterými dnes dostupnými kondenzátory(GES, GME) lze nahradit proslulé hovňáky na spodu DPS díky kterým příjmač nedrží stanice. A pokud by někdo znal jejich hodnoty, budu vděčnýOmlovám se za stupidní dotazy ale jsem teprve studentem
Ale tady "jsi vedle, jak ta jedle" - ujíždění stanic nemají na svědomí žádné hovňáky, ale keramiky.
A nehledáš ani tu na foru - bylo to tu nesčetněkrát
- RomanoREPAIRS
RomanoREPAIRS píše:Ano ten manuál jsem stáhl, ale zrovna seznam kondiků je hůře čitelný. Podle nákresu DPS v příloze na konci se jedná o kondíky C72 a C79 které mají mít 0,68F. Horší je že nevím Max. napětí. Jinak 0,68F by mělo být 680nF nebo se pletu?
A když už budeš v tom studiu, tak začni od převodu jednotek!
Po zapnutí som musel furt naladiť stanicu aj keď som ju tam mal naladenu a potom som zistil, že mám prasknuté dva kondy tie zospodu. tak som ich vymenil a stanicu už nemusím furt naladiť po zapnutí. Ostáva tam naladená.
Neříkám že jsem zkušený oprávář, rozhodně nejsem a kdybych byl tak se neptám tady na fóru, ale problém s nedržením stanice mají na svědomí opravdu hlavně dva svitky zespoda DPS. Jinak rádio normálně ladí.
Jinak jeden týpek tam taky píše 680n/100V. 680n je taky v manuálu spolu s 0,68F tak nevím jestli jsou pitomci v Bratislavě nebo kde. Zeptal sem se protože nevím a ten manuál mě trošku rozhodil...
A ještě ti něco přidám tady - ale hledat máš především ty sám
RomanoREPAIRS píše:...
Jinak jeden týpek tam taky píše 680n/100V. 680n je taky v manuálu spolu s 0,68F tak nevím jestli jsou pitomci v Bratislavě nebo kde.
Pokud nechcete poradit něco užitečného k problému tak už sem nepište. Prosím. Zeptal sem se protože nevím a ten manuál mě trošku rozhodil...
Ale i když ten manuál není dokonalý, tak v něm není přesně co píšeš ty, ale třeba 0,68 .F a když se podíváš třeba na předchozí stránku, tak tam jsou už ty jednotky vidět správně.
A snad ani ta TESLA Blava ten návod ani netiskla a za jeho nedokonalost může nějaký sazeč v nějaké tiskárně (a několikeré kopírování taky)
Tak jsem pročetl váš odkaz a musím vám dát za pravdu. A mohl bych poprosit o poziční čísla jednotlivých poruchových kondů? A ještě bych poprosil o upřesnění hodnoty těch dvou svitků (c72,c79) díky moc
Vždyť podle tebe ani nemůžou být vadné - když tak pěkně vypadají
Svitky ti taky nejsou pořád jasné? Máš to přece jak ve sch., tak v seznamu dílů (i když připouštím, že tady je čitelnost ztížená) - jen ještě pořád nevíš, kolik xxxµF je těch 680nF - to ses ale ani trochu nesnažil
Přesto je doporučuju vyměnit, svodové taky budou určitě - nejlépe za něco takového.
A jak jsi ty odkazy četl? Když tam přímo uvádím:
kokun píše:Obecně - u všech trp (s touto vst. jednotkou): Ker. kondíky (polštářky!) - všechny co "visí" na ULad - jak vně vstup. jednotky (M1, či 68n), tak příp. uvnitř (tam jsou tuším jen 10n a 33n) - hlavně ty vnější!!!
...
Schemata i pohledy do vstup. jednotky máš v odkazovaných vláknech, tak co bys chtěl víc?
A uvědom si ale, že ULad. se nepřivádí jen na VKV vst. jednotku, ale i do AM dílu, ...