Kurvítko veřejně pojmenováno

Prostor pro osobní dotazy, které nelze jinde dopasovat, případně které přímo nesouvisí s bastlením či elektrotechnikou obecně (protože i bastlíři jsou většinou normální lidé, co nedrží v ruce štípačky a šroubovák 24 hodin denně). Neslouží pro přeposílání obecně známých informací z komerčních webů.

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
Bernard

#16 Příspěvek od Bernard »

ZdenekHQ píše:EPSON - "Vaše tiskárna dosáhla konce své životnosti"

Tuhle hlášku kámoš opravdu nečekal, když chtěl tisknout faktury.

Naprosto věrohodné by bylo, kdyby ta hláška (v duchu Chinaski) byla:

"Vaše tiskárna dosáhla konce své ži
Hydrawerk

#17 Příspěvek od Hydrawerk »

A kam pak s tím vším?

O zatím největší mediální skandál se v tomto smyslu počátkem 21. století postarala společnost Apple. Kalifornský gigant své mp3 přehrávače iPod sestrojil tak, aby nebylo možné vyměnit baterii, jejíž životnost navíc v Palo Altu uměle omezili na 18 měsíců. V roce 2003 následovala v USA hromadná žaloba, jež vyvrcholila mimosoudním vyrovnáním: Apple musel slíbit, že baterie bezplatně vymění a zároveň prodlouží záruku z osmnácti měsíců na dva roky.

Ostatně společnost Apple je v německé studii zmíněna hned několikrát. Mimo jiné proto, že se její přístroje vyznačují speciálními šroubky, takže se k vnitřnostem produktů dostanou pouze majitelé specifického nářadí – tedy Applem autorizovaní opraváři. (V případě „appláckých“ notebooků je to ještě o něco složitější, tam jsou jednotlivé součástky dokonce rovnou slepené.)

Boží mlýny melou, Steve Blowjobs už je mrtvej. Jinak... Teď nastupujeme my, hledači a odstraňovači kurvítek.
Měli jsme jakousi inkoustovou tiskárnu Canon zakoupenou 2005. Po vytisknutí určitého počtu stránek by přestala tisknout, protože už byl plný filcový zásobník na odpadní barvu a časem by to vytékalo na stůl. Otec to ale nějak hacknul a vynuloval počítadlo. Pak jsme taky vyčistili zásobník na odpadní barvu. Bohužel, po nějaké době došlo k poruše tiskové hlavy a bylo po tiskárně.
TAKJAN

#18 Příspěvek od TAKJAN »

Zase se to hodí na neplatiče:-)
Hydrawerk

#19 Příspěvek od Hydrawerk »

???
workhard
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od workhard »

ASEKOL - už jste to zkusili pojmout jako přesmyčku? :twisted:
Věci,které fungují,se ZÁSADNĚ neopravují...
tomasjedno

#21 Příspěvek od tomasjedno »

Že by?
TAKJAN

#22 Příspěvek od TAKJAN »

Dodá se nějaký technologický celek. Něco, v čem je elektronika, takže vlastně cokoliv. Nastaví se čítač něčeho -cyklů... pokud neplatí, jsou potíže. Zaplatí, zařízení najednou jede bez problémů:-)
bu2520

#23 Příspěvek od bu2520 »

napadá mě snad každý má své kurvítko v kapse či kabelce, baterie v mobilu s pamětí a počítadlem nabití. Několik baterek jsem zkoušel tehdy u notebooků kdysi vynulovat a ejhle baterky šly ještě další 1-2 roky. Jasně možná otázka bezpečnosti, ale díky snímání teploty při nabíjení bych takové nebezpečí neviděl.
p32

#24 Příspěvek od p32 »

TAKJAN píše:Zase se to hodí na neplatiče:-)

To jsem taky pochopil až po tvém dalším přispěvku. :wink:
Je jasné, že když se udělá nějaký program a instaluje se u uživatele, tak jediná cesta jak ho donutit zaplatit, je zablokovat po čase určitý kousek funkce, kterou vážně potřebuje. Taky jsem to dělával, splatnost 14 dnů a normální funkce nastavena na 2 měsíce. Při nezaplacení a tudíž nepřehráním aktualizací si uživatel už zvykl na program, nasypal tam dost dat a už na něm byl závislý. Takže se musel ozvat a první otázkou od mě vždy bylo kam zaplatil, že na žádném účtu nic nevidím. Když se vymlouval, tak jsem mu vysvětlil, že když má čas s placením, tak já mám zase čas a hlavně zájem něco vylepšovat až po zaplacení. Toto kurvítko na "neplatiče" bylo stoprocentní, zaplatili vždycky. Dnes to už není třeba, je krize a pokud něco chtějí, tak se sepíše smlouva, kde je dodatek o předání závazku třetí osobě. Kupodivu platí vždy v normální čase plus mínus a já zase ochotně jezdím i v mimopracovní dobu.
vrky

#25 Příspěvek od vrky »

Koukám na ČT2 a tam je Německý dokument o životnosti přístrojů, škoda že ho nevysílají onine.
Hydrawerk

#26 Příspěvek od Hydrawerk »

Nějaké nafouklé elektrolytické kondenzátory nás nezastaví. Jinak taky životnost se určitě zkrátí, když dnes koupíte hezký televizor za necelou měsíční výplatu, tj. 10 000 Kč. Viz také http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... 8ebi%E8%F9
ok1hga

#27 Příspěvek od ok1hga »

http://www.novinky.cz/finance/300068-dv ... konci.html

tak jsem zvědavý, jak bude zákazník obchodníkovi po šesti měsících dokazovat, že je tam kurvítko . . .
tomasjedno

#28 Příspěvek od tomasjedno »

To nemusí dokazovat, to je přece všeobecně známý fakt :lol:

Je zajímavé, že v Anglii žádná zákonem definovaná minimální záruční doba není, a přesto se tam věci nes.rou rychleji než tady.
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od Habesan »

A pomaleji snad ano???
Já tam nikdy nebyl tak se ptám.
(Tesco je přece anglické, tak jestli prodávají to, co u nás...)
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
tomasjedno

#30 Příspěvek od tomasjedno »

To, že nějaký řetězec je původem z nějaké země ještě neznamená, že se v ČR chová stejně jako doma. Z UK Lidlu i Tesca mám rozhodně lepší dojem, než z jejich CZ odnoží.
Co se týče porovnání životnosti technických výrobků prodávaných v UK a CZ instancích dotyčných řetězců, tím nemohu sloužit - ani v jednom z nich takové věci nekupuji, stejně jako párky u Mountfielda a hodinky v cukrárně.
Odpovědět

Zpět na „Nezařaditelné“