Teplotní čidlo trouby MORA 4008.0000
Moderátor: Moderátoři
Teplotní čidlo trouby MORA 4008.0000
- wolfelektro
Nemá někdo s touto závadou zkušenosti?
Čidlo mimo toleranci se mi nezdá. Proměřil bych přechodové odpory (kolísání teploty dělá své)
Je to problém někde v SW řídící jednotky ( je tam TS šváb). Čidlo je proměřené, s rostoucí teplotou klesá odpor. Koupil jsem ještě jedno čidlo na zkoušku, problém s přehříváním je ten stejný – trouba nevypne. Nové čidlo v tomto případě nekupuj.
Na 99% je to v SW trouby. Řídící jednotka prostě nevyhodnotí přednastavenou teplotu a hřeje do maxima ( je to vše v tom TS švábu na desce).
Desku řídící jednotky jsme proměřili s kamarádem vývojářem. Vše co lze proměřit je bez závady. Cena 7.000 Kč za nové je děsná – výrobní cena tak. max do 500 Kč/ks.
Já už jsem koupil troubu novou s „mechanickým“ nastavením teploty.
Ještě jsem přes servis Mora sehnal v Praze opraváře, který desky Mora opravuje. Popsal jsem mu závadu, řekl že je to běžná závada u Mory a za 1400 Kč to umí opravit ( asi přehraje SW). Tak pokud chceš, napiš, pošlu kontakt.
Tabulku teplota/odpor čidla jsem sháněl z toho důvodu, že mi ještě jeden opravář poradil, že by čidlo mohlo být mimo toleranci a tím to řídící jednotka nevyhodnotí správně. Říkal, že to může ze zkušenosti dělat až 100 stupňů.
Na ty přechodové odpory jak píše Lukar se ještě mrknu.
Díky,
Petr
- wolfelektro
Díky za odpovědi, já už zkoušel všechno možné. Dospěl jsem nakonec ke stejnému závěru jak PPetr. Teď mi svitla alespoň naděje, že trouba půjde opravit. Já navíc do ní koupil měsíc před poruchou nové čelní sklo dveří(taky docela ranec) a pak se pokazila. Myslel jsem, že mně trefí šlak
Ještě jednou díky všem.
Petr
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele:
-
Lukas-Peca
- Kontaktovat uživatele: