Sháním servisní manuál kompresosu Chirana

Sháníte nebo nabízíte nějaký návod, schéma, manuál, katalogový list (datasheet) ?

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
kewin
Kontaktovat uživatele:

Sháním servisní manuál kompresosu Chirana

#1 Příspěvek od kewin »

Scháním servisní manuál tohoto kompresoru,popřípdně jeho elektronícké zapojení. Neznám přesně typ,nemám štítek-proto příkládám fotky,první je samotný kompresor,můj je úplně stejný,akorát mám starší typ elektromotoru Děkuji
Přílohy
98935.jpg
(31.15 KiB) Staženo 15 x
kewin
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od kewin »

Zde je můj typ
Přílohy
2013-03-02 14.41.32.jpg
(254.6 KiB) Staženo 13 x
Eleman

#3 Příspěvek od Eleman »

Kde je ta elektronika???
Vidím tam jenom motor s rozběhovým kondenzátorem a tlakový spínač. To snad nepotřebuje schema.
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
Honza_dy

#4 Příspěvek od Honza_dy »

OT: Cumim jako blazen! Tenhle kompresor mam z pozustalosti a vzdycky jsem si myslel, ze je to nejaky samo domo. Ted se dozvidam, ze se to vyrabelo seriove. Nevi nekdo podrobnosti k cemu byly puvodne urcene?
Eleman

#5 Příspěvek od Eleman »

Pohon zubní vrtačky? Nebo nějakého chirurgického nářadí (pila, vrtačka) ? :lol: :lol: :lol:
Člověk se celý život učí jenom proto, aby ve stáří všechno zapomněl.
„Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl, a je, tak má být to, co je, a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je.“ J. Werich
kewin
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od kewin »

Někdo mi rozhodil svorkovnici. Pravděpodobně to má odstřediví spínač pro rozběhové vinutí,který je po smrti. Potřeboval bych vědět schéma,jestli je tahle myšlenka správná. Popřípadně nějaký servisní manuál.
stefan31

#7 Příspěvek od stefan31 »

Typ kompresora je 397, bol súčasťou zubnej súpravy, (predpokladám, že dnes už sa nikde nepoužívajú) a výrobca Chirana si servis zabezpečoval sám vo svojich strediskách (krajských?) ich terénnymi pracovníkmi, v tomto prípade servisman, ktorý mal na starosti "zubarinu". Tí by vedeli pomôcť a určite ešte disponujú aj ND. Sám takého poznám, ale nemám na neho žiadny kontakt a stretávam ho raz na 5-6 rokov.... nejaká dokumentácia, ktorá sa dodávala k týmto výrobkom by mohla byť na technických oddeleniach nemocníc, samozrejme ak sa dochovala....

Stefan31

P.S. Až teraz som si všimol....na tom prvom obrázku je motor už pravdepodobne menený, čo si ja pamätám, tak sa dodávali s motormi, ako je ten "žltý"....
Honza_dy

#9 Příspěvek od Honza_dy »

Mám asi ten se starším motorem bez chladících žeber. Odpoledne rozdělám svorkovnici a zkusím udělat pár fotek.
kewin
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od kewin »

Tak odstředivý spínač tam je a můj je skutečně po smrti. Před chvilkou jsem rozebral motor-docela pracně. Propojím ho a na rozepnutí nepoužiji spínač,ale nějaký vhodný časovač. Dále jsem skusil proměřit vinutí,prostudoval nějaká zapojení a vyšlo mi že by měl být zapojen podle příloženého obrázku. Mohl by to prosím někdo potvrdit Děkuji
Přílohy
kompresor zapojení.jpg
(38.69 KiB) Staženo 11 x
BOBOBO

#11 Příspěvek od BOBOBO »

Když odděláš na svorkovnici ty propojky a změříš odpory mezi jednotlivými svorníky a zašleš sem , potom snad ano .
kewin
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od kewin »

Tak souhlasí,byl jsem u kamaráda,který ho má. Mimochodem tlačí pěkně. :D Ted jen pořešit tena časovač.
Odpovědět

Zpět na „Návody, schémata, manuály, literatura, katalogové listy (pouze pro registrované)“