Jinak jsem se v návodě dočetl tohleto. Lepší, než všecky reklamy, ty jo.
Jakou koupit televizi ?
Moderátor: Moderátoři
Jinak jsem se v návodě dočetl tohleto. Lepší, než všecky reklamy, ty jo.
- Přílohy
-
LG 3D je super 02.png- (199.67 KiB) Staženo 92 x
-
LG 3D je super 01.png- (263.71 KiB) Staženo 118 x
- Přílohy
-
Prodej TV 2012.png- (40.99 KiB) Staženo 77 x
Těmi druhy programů myslím zejména živé vysílání a film (raději starší, který nebyl ještě natočený digitálně). Taky třeba rozhoduje, jestli TV umí sama přepnout formát obrazu podle vysílaného obsahu, a to nejen v HD, ale i SD (trapárna je, když nový, "něco přes metrový", Sharp umí automaticky přepínat formát jen v HD, zatímco na staré analogové CRT Thomson se settopboxem Sencor se formát normálně automaticky přepíná povelem přes scart už hodně dlouho). Když to televize sama neudělá, chce to hledat takovou, u které se do přepnutí formátu nebudeš půl hodiny proklikávat v menu, ale budeš na něj mít tlačítko přímo na ovladači.
Jestli ti ale vyhovují roztažené držky, hlavně, když máš vyplněnou obrazovku, není to důležité, kašli na to a vybírej si podle prospektů...
Podle starších TV inscenací původně točených na analogové video nebo šestnáctku film toho obvykle moc nepoznáš, ale i k těm se dá po celý den na některém programu dostat.
A nekupuj tam, kde ti nejsou schopní ti to všechno předvést, třeba i s analogovým propojením s DVD, o HDMI nemluvě.
Nějaký milion zkratek, co ta televize má, totiž není důležitý. Nejméně třetina z nich jsou jen obchodní kecy, protože totéž umí i všechny ostatní televize - musí, aby mohly fungovat, jen to někteří výrobci nezdůrazňují.
Důležitý je jen tvůj dojem a pocit, že zrovna TATO televize je přesně TA, KTEROU POTŘEBUJEŠ A CHCEŠ.
Hill píše:Důležitý je jen tvůj dojem a pocit, že zrovna TATO televize je přesně TA, KTEROU POTŘEBUJEŠ A CHCEŠ.
. . . tohle je nejdůležitější !
sám sobě si zdůvodnit, že vydaná finanční částka odpovídá, nebo je nižší než původně zamýšlená . . .
nedávno jsem kupoval našim novou TV a ve výběru to vyhrála JVC 32" LED
sám jsem TV s podobnými parametry kupoval asi před 4 léty a tenkrát mě stála 15000 a teď nebyla ani za "osmičku" . . .
Hill píše:A nekupuj tam, kde ti nejsou schopní ti to všechno předvést, třeba i s analogovým propojením s DVD, o HDMI nemluvě.
Nějaký milion zkratek, co ta televize má, totiž není důležitý.
Bohužel, takovou prodejnu lze nalézt jen těžko. Myslím, že někdy v roce 2011 jsem chtěl v Datartu předvést nahrávání vysílání na USB disk, ale v prodejně neměli žádný přívod DVB-T signálu z antény.
Tak nějak věřím, že Panasonic dělá konzervativní výrobky, které dobře zvládají základní funkce. Používáme od nich dva staré pevné telefony a sedm let starý discman taky stále funguje.
p32 píše:Někdy je fakt dobré vybírat podle (...) počtu reklamovaných.
Panasonic je na tom snad dobře, podle http://www.ebastlirna.cz/modules.php?na ... wforum&f=7
Hydrawerk píše:...Myslím, že někdy v roce 2011 jsem chtěl v Datartu předvést nahrávání vysílání na USB disk, ale v prodejně neměli žádný přívod DVB-T signálu z antény...
Prodejna, která nemůže předvést výrobek kvůli absenci signálu z antény, snad nemá právo na existenci.
U televize s tunery DVB-S nebo DVB-C bych to ještě bral, i když parabola s příslušenstvím by mohla posloužit pro mnoho přijímačů, zatímco kabelovka všude dostupná není.
Ale pozemní signál, i kdyby jen jeden dva multiplexy, by si měl prodejce ve vlastním zájmu zajistit. Jinak mizí rozdíl mezi kamenným (nebo aspoň montovaným) obchodem a obchodem zásilkovým, čemuž ovšem neodpovídá rozdíl v nákupní ceně téhož přístroje.
A myslíte si, že to někdy v budoucnu taky někdo dohledá?
Nemyslíte, že jste to měli řešit spíše třeba tady: DVB-T príjem