Sony KV-2167
Moderátor: Moderátoři
Sony KV-2167
schema
TV neopravujem zas tak casto a musim postupne - TV najednou zhasla a uz nenajela - resp. st. led sviti - i se nacha pustit, ale nejde obraz (obrazovka nezhavi) a nejde ani zvuk.
Zacal jsem zdrojem - zdroj OK, 15V i 115V OK. Pak jsem sel na koncak H. a tam byl prorazenej Tr. 2SD1887 - tak jsem nasel nejakou nahradu - okouknul jsem okoli a vypadalo to dobre. Tak jsem zkusil pustit a vse stejny, ale Tr. vydrzel. Jeste jsem to neprochazel s osciloskopem, ale chystam se na to. Byl bych rad kdyby me nekdo alespon nasmeroval - je mi divny, ze nejde zvuk !
Diky
Jak muze byt Obvod CXA1213 napajen z jednoho sek. vinuti VN trafa, kdyz mi nejde H drive, tak je to cele mrtve, ale rizeni H je z CXA1213 - vzdyt to se nikdy nemuze rozjed, ne ??
Napájení celé části rozkladů včetně H-Drive je vedeno přes tzv. pojistkový odpor,pokud byl KO koncový trand,tak je na 1000% přerušenej. Ve stand-by musíš mít na kolektoru koncovýho trandu těch 115V. Tím bych začal. Ten odpor bude vypadat jako klasickej 1W odpor,bývaly bílé barvy.