HP Pavilion dv6500 pada obraz (horizontalne pruhy), vypina!
Moderátor: Moderátoři
HP Pavilion dv6500 pada obraz (horizontalne pruhy), vypina!
Podozrenie mam prave na prehrievanie jedneho z komponentov CPU alebo gaficky cip, ktory samozrejme je pod jednym kusom medenneho chladica. Ten som rozobral dokladne precistil od prachu a nanovo prepastoval mimo graf. cipu ktory bol spojeny iba s teplovodivou podlozkou. No problem to s padanim zial nevyriesilo aj ked sa mi NB podari udrzat pri zivote trochu dlhsie, ked medeny chladic trochu pritlacim o MB. Na druhej strane sa chladic pred padom ani nestihne poriadne zahriat, takze tazko posudit ci sa prehrieva.
Zda sa ze na MB mohlo odist cokolvek, ale ak sa niekto stretol s podobnym problemom nech mi napise ako ho vyriesil , dik.
- Philip_Fry
Pytal som sa niekoho, kto uz v domacom prostredi uspesne opravil NB so spatnym kontaktom BGA cipu. Ako som sa doszvedel je tento problem velmi rozsireny.
Stacilo by nahriat miesto cipu lokalne, ved tie suciastky su stavane na ovela vysie teploty...
- Philip_Fry
Mimochodem, nezkoušel někdo DPS upéct v mikrovlnce?
Lokální propájení BGA čipu horkovzduchem není taky stoprocentní, ale za pokus nic nedáš. Ideální by bylo čip sundat, překuličkovat a přiletovat zpět - a to celé jen za předpokladu, že není problém přímo v čipu - viz grafiky Nvidia sedmičkové a osmičkové řady.
EDIT : Jo, je tam 8400M. Hotovo, konec, SD...
rezis píše:Pokud je to verze s intelem tak bych desku za nějakou šrotovku asi koupil....
No je to doska s AMD turion, takze nie intel. Uvidim pokusim sa o reflowing toho cipu, teraz uz viem ze to je na 100% v kontakoch pajky, staci mierne pritlacit cip a mrvosoft nabehne...... Skoda ze nemam nejaky infraziaric.
rnbw píše:Nahriat teplovzdusnou pistolou. Chvilu to vydrzi. Vycistit chladic, ak je tam pasta, tak dat novu. Zial, v Pavilionoch co som videl, je prave chladic tragicky, zle prilieha na chipset...
Veru tak hladic v tychto NB je vyslovene svinarna, a tazko pochopit, ako mohlo byt toto schvalene do seriovej vyroby. Cely kus chladicu je upevneny len na mieste CPU 4cou zrobikov a potom na mieste video cipu absolutne ziadny a ten teplovodivy gumeny plat mozete bez namahy vytiahnut pinzetou. Tak som musel cely chladic znova narovnat aby to malo aky taky pritlak na mieste cipu. Toto je vazne ak vdaka takemuto navrhu je poskodenych tolko zakaznikov.
Mimochodom teplovzdusna pistol pohohla a zda sa ,ze NB znova tych par dni posluzi.....