Čím odstranit ochraný (zelený)lak na DPS
Moderátor: Moderátoři
Čím odstranit ochraný (zelený)lak na DPS
Zkoušel jsem různé chemické přípravky jestli barvu nerospustí ale nic nezabralo asi to bude nějaká epoxidová barva.
Škrábat to až na čistou měď nemám odvahu je to hodně tenká vlásečnice a je ve svazku s dalšímy spoji tak mám strach že to škrábnu i vedle.
Pokud někdo ví jak ten lak odstrait tak díky za rady.
- Philip_Fry
- Panda38
- Kontaktovat uživatele:
Spojení s kapkou cínu je možné s trafopájkou, když se (předem pocínovaná místa) přetáhnou trochou přehřátého cínu (tj. bez kalafuny), ten se nestahuje. Ne že by to byl dobrý způsob, ale dřív jsem to tak dělával když se mi nechtělo drátovat. Ale i s mikropájkou se to může podařit, když se odtáhne v tom místě praskliny, aby tam zůstal "bobek".Philip_Fry píše:Stejně přes tu prasklinu budeš muset natáhnout drát, nemysli si, že to spojíš kapkou cínu...
Zelený lak také vždy odškrabávám mechanicky, něčím ostrým. Dost často praská a odlupuje se rychle.
cputakt píše:.. tužku za 130kč kterou už asi nikdy nepoužiji...
Pokud běžně opravuješ elektroniku, tak je ta tužka nenahraditelnou pomůckou na mechanické odstranění různých tvrdých laků a nečistot. Na jednorázovou potřebu něco oškrábnout, tě skutečně stačí cokoliv ostrého.