LCD Acer al2416w neudrží obraz

Poradna určená pro amatéry

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
p32

#16 Příspěvek od p32 »

A co chceš tedy dělat, když nemůžeš nic změřit. Ohýbání a upřený pohled to neopraví.
straki

#17 Příspěvek od straki »

bohužel nemám jak změřit kapacitu kondíků ale napětí měřit mohu tak třeba nějakou radu kde co hledat?
p32

#18 Příspěvek od p32 »

Jsou tomu asi 3 roky, co jsem měl podobný monitor na opravu. Donesla to paní, že syn se do toho už díval a že nakoupil elyty a že nemá pájku, tak jestli bych je nevyměnil. Ptám se a to je vše ? Nic jiného nechtěli, spokojení zákazníci. Takže jsem elyty vyměnil, druhý den si pro to přišla. Předvedl jsem jak funguje (předtím při přebírání nefungoval a to věděli), srovnali jsme se za to, co chtěli:
a) demontáž
b) výměna elytů (odstranění starého, zapájení nového)
c) montáž
d) čas za předvedení a převzetí
Cena za 2 hodiny celkem vyhovovala oběma stranám, takže zaplatila a odnesla si.

No a teď to hlavní. Za týden (možná 10 dní) volala, že monitor nejde a že ho reklamuje. Tak jsem jí vysvětlil, že mě to asi nemůže zajímat, protože já ho neopravoval a elyty budou podle zadání správně vyměněny a zapájeny. Vztekala se a tak jsem jí vysvětlil, že
a) do monitoru lezl její syn (bez padesátky vyhlášky)
b) po mě chtěli pouze rozborku, vyměnit elyty za ty jimi dodanými, sborku a NIC VÍC
c) analýzu problému udělal její syn a po mě žádnou opravu nechtěli
Nakonec jsem jí řekl, že mají možnost si stěžovat na živn. úřadu, na policii a u školníka ve škole jejího syna. Co dál s tím dělali, to už nevím.

Takže poučení pro tebe. Nemůžeš měřit kondíky, tak měř napětí (jak chceš), ale na to bych doporučil měřák zvaný osciloskop. Podle schématu najdeš chybu hravě, ale je to takové to domácí hraní a chce to trpělivost.
Habesan
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Habesan »

straki píše:jak změřit kapacitu kondíků
Tak si někde kup např.: DT9205A.
I s poštovným se vejde do dvou stovek a na kondíky si uděláš šnůrovou redukci.
Sháním hasičák s CO2 "sněhový", raději funkční.
(Nemusí mít platnou revizi.)
(Celkově budu raději, když se to obejde bez papírů.)
Odpovědět

Zpět na „Televizory, monitory a projektory - PORADNA pro amatéry a začátečníky“