Siemens WS 10X460BY - pere, ale neždímá
Moderátor: Moderátoři
Siemens WS 10X460BY - pere, ale neždímá
- tatramacek
tatramacek píše:nevyvážené prádlo v bubnu,přicpané čerpadlo..
Měl jsem problém se ždímáním na pračce Gorenje - když mělo přijít na řadu ždímání (případně i když se voličem navolilo přímo), tak se pouze buben pomalu otáčel tam a zpět, jako kdyby vyvažoval prádlo, ale na tom to skončilo, buben se ani po delší době neroztočil na otáčky odstřeďování a to ani opakovaně s jinou náplní prádla.
Zkontroloval jsem vypouštěcí čerpadlo (filtr, průchodnost hadic), tam žádný problém nebyl. Při dalším zapnutí na funkci ždímání už to proběhlo normálně (aniž bych prádlo v bubnu přerovnával). Tak jsem zvědav jestli se to projeví znovu.
Čím se snímají ty vibrace při vyvažování? Vypadá to totiž že ždímání bylo blokováno právě tou nevyvážeností.
prexip píše:Jestli neždíme, tak nejčastější problém je čerpadlo, něco tam vlítlo. když je v pračce voda ždímat nebude.
Tomu rozumím, proto jsem to čerpadlo prověřoval, ale v tomhle případě mi to spíše připadá, že je problém s vyvážením prádla v bubnu. A z důvodu nevyváženosti se pak motor neroztočí na plné otáčky, pouze se pomalu převaluje na obě strany.
To vyvážení se asi snímá jako kolísání proudu do motoru, jiná možnost asi u těchto jednoduchých praček není.