Schéma zobrazovačů kuželna

Problémy s návrhem, konstrukcí, zapojením, realizací elektronických zařízení

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Hill
Administrátor

Schéma zobrazovačů kuželna

#1 Příspěvek od Hill »

Pokouším se aspoň najít, případně i opravit závadu displeje na kuželně. Všechny displeje mají jednotné karty (viz obr.v příloze), samotné zobrazovače jsou osazené posuvnými registry MC14015BP a spínači ULN2003A.
Zobrazení není úplné (chybí některé segmenty), po připojení druhé poloviny displeje začnou stabilizátory neskutečně topit a spadne napětí, jenže na samotném kabelu jsem žádný zkrat nenaměřil.
Jestli podle desky někdo poznáte, co je to za systém a případně k němu máte nějakou tu dokumentaci, prosím o info.
Přílohy
karta_displeje.jpg
Karta budičů datových vedení k displejům (připojují se z červených konektorů)
(86.55 KiB) Staženo 157 x
EKKAR

#2 Příspěvek od EKKAR »

Není něco prošvihnutýho v těch zobrazovačích, nejde tam něco někam kam by jít nemělo?
Nasliněný prst na svorkovnici domovního rozvaděče: Jó, paninko, máte tam ty Voltíky všecky...
A kutilmile - nelituju tě :mrgreen: :mrgreen: !!!
Hill
Administrátor

#3 Příspěvek od Hill »

Nejspíš je, ale je to multiplexované, špatně přístupné ve stěně a zapojení kabelů neznámé. Rád bych se vyhnul zpětnému inženýringu, zvlášť, když kuželkáři na to spěchají a já jim můžu věnovat tak tři hodiny týdně.
kovar

#4 Příspěvek od kovar »

Nedávno jsem opravoval jeden hrací automat na šipky.Taky se tam zobrazovaly jen nějaké segmenty.Bylo to taky řízené multiplexem.Byl tam v napájení stabilizátor na 5V a taky se hřál!Závada byla v jednom převodníku pro display.
Lepší vrabec v hrsti nežli blechy v srsti.
Hill
Administrátor

#5 Příspěvek od Hill »

Tak nezbude, než rozebrat stěnu a jednotlivě porovnat číslicovky, jestli najdeme nějaký rozdíl mezi nimi.
Odpovědět

Zpět na „Řešení problémů s různými konstrukcemi“