Drahé volání v ČR (aneb že by se ledy pohnuly)?
Moderátor: Moderátoři
Drahé volání v ČR (aneb že by se ledy pohnuly)?
Ihned jsem šel na stránky O2, vypadá to že je to reálné. Jedinou vadou na kráse je 2-letý závazek.
Co na to říkáte?
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
S ostatním nejsme vepři
I kdyby se z tebe jednou stal král, neodsuzuj lidi, kteří ti nebudou provolávat slávu- raději se zeptej sám sebe, proč tomu tak není...
Jinak doufám že v tomto segmentu již nyní začínají fungovat tržní principy, ty tu chyběly jak sůl.
rnbw píše:lumca píše:před dvaceti lety, kdy se cena mobilního telefonu pohybovala v řádech desetitisíců korun
Kolko stoji iphone?
Já potřebuji mobil k telefonování (maximálně s vestavěným fotoaparátem, kvůli dokumentaci při výkonu povolání, abych nemusel neustále tahat běžný foťák) a nějaké módní nesmysly typu iphone apod., jdou mimo mě! Když si spočítáš, kolikrát jim tu blbost při závazku přeplatíš, tak tě to rychle z nějakého vázání se, vyléčí!
Spíše jsou mezi sebou dobře domluveni, ohledně obchodní strategie! Chybí nám tady čtvrtý a pátý operátor! Stačí se podívat do Rakouska nebo Polska, za kolik se tam volá z mobilů! Tam ovšem v čele regulačního úřadu nesedí senilní páprda, jako u nás PhDr Pavel Dvořák, v čele ČTÚ! tento státní orgán, pod jeho vedením, udělal tolik kopanců, že v soukromé sféře by "manažér", jeho kvalit, už dávno nestačil počítat schody! Naštěstí, tomuto senilnímu staříkovi, během pár týdnů vyprší mandát a skončí v čele ČTÚ. Kdo ho nahradí, toť otázka...fifiju píše:tržní principy v uzavřeném kruhu? to asi těžko. Nějak se nemůžu zbavit dojmu,že všichni ti naši mobilní operátoři mají jednoho pána...
Habesan píše:Jak komu.lumca píše:Chybí nám tady čtvrtý a pátý operátor!
Pamatuju, když se čekalo na třetího, jak půjdou ceny dolů...
Však, šly. Pamatuju si, že v roce 2000, kdy jsem byl u tehdejšího Radiomobilu (nyní T-Mobile), měl jsem paušál za 1050 Kč (včetně tehdy 5%!! DPH) a v něm, zahrnuto 100 minut volání do všech síti. Po nástupu třetího operátora (původně Český Mobil, pak Oskar, nyní Vodafone), jsem k němu přešel a za stejný peníz, jsem měl těch minut 300! Takže pokud by se zde objevili další operátoři (nemyslím alternatívní, ti jen přeprodávají VO ceny + svou marži od stávajících operátorů), nabídka služeb a tarifů by se směrem k uživatelům rapidně změnila směrem k nižším cenám! Stačí se podívat (ale to už se opakuju) do Rakouska, Polska a třeba Holandska.
- vasilceral