Pokud je mi známo, tak v Rožnově se "vyráběly" pouze 2 modely se š. TV17 - tj. tento a zřejmě asi velmi podobný typ "S 7051 TS".
Ve světě jich však běhá mnohem víc - pod pův. zn. SCHNEIDER, taky pod ozn. TEVION, MEDION, ale bylo i v tvp PHILIPS, ...
Dle obrazovky a vybavenosti telky, se pak šasi ještě rozlišují číslicemi a písmeny za tečkou: TV17.x-xxx.
Další, již dost odlišnou verzi mají šáska označená: TV17XL.x (základ asi stejný, avšak zřejmě jiný µC, páč mají jiný vstup do SM)
Mám problém se ServisMenu (dále SM) v této telce. Zaskočilo mně, jak je toto SM složité.
Přestože je to už stará bedna, doposud jsem v podstatě do SM nepotřeboval. Dále jsem se s jiným kusem, než je tento, vůbec nesetkal - u nás není zn. TESLA TV až tak moc rozšířená. Zákazník si ji údajně vybral jen dle prospekt. materiálů a prodejce (na dědině) mu ji obstaral
Telka má už 13 let a za ty roky ji mám na stole asi po čtvrté. Před lety (r. 2006) výměna VN-split; před 3 lety nějaké filtr. ellyty a letos už po druhé: nejprve student na impulzáku C...? v ŘKS a teď (cca po 1,5 měsíci
průraz kondíku C309-47n/100V na vedlejší ellyt C305-470µ/25V. Následně shořel rezistor R302-10K.
Jak v pozn. ze školení (duben 2001 - školil Interservis Lbc), tak z různých fór na NETu, je tento kond "slabinou" děliče pro výrobu sig. HFLB.
V bouletinu No.: 254 (odkaz níže) se doporučuje C309 a R302 vyměnit za jiné - bohužel se nedá zjistit za jaké (Schneider je tam uvádí pouze pod svými obj. č. a nedají se dohledat typy). Takže i výrobce o tomto "bolavém" místě telky věděl
Tohle mně ale až tak moc nebolí - vyměnil jsem je v podstatě za stejné, co tam byly a telka jede.
Horší je, že se při průrazu C309 "přepsala" paměť. Po přivedení TV sig. do KV (z modulátoru STB) byl obraz v pořádku, avšak sig. CVBS (z téhož STB) přivedený z/do SCARTu provedl následující:
na obrazovce byla vyměněny barvy R a B, přitom G zůstala v pořádku
K "prohození" R a B muselo dojít ve F-Boxu (nwm, jestli už rozdíl. signálů, anebo až výstupních zákl. sig.: RGB_OUT_100Hz) jako důsledek té "nabourané" paměti.
Teď k tomu SM.
Po vstupu do SM - postup např. v sm (servismanuálu) tady (v lepší kvalitě je snad tento) a resetu paměti (NVM - Reset) se sice "barvy" srovnaly, ale telka ztratila řadu "svých vlastností" (např. nejde TXT - naskočí horní řádek 100 a nápis No teletext; nefungují některá spec. MENU - jako Timer, Dětská poj., apod.).
Ale ani v žádném sm se nic podrobně nepíše o adresářích: NVM addr.
V pozn. ze škol. mám k tomuto uvedeno:
Je zde 3.500 adres - řada z nich je nevyužitých! Na dotaz budou sděleny důležité adresy - např. nejde zvuk D/K, po vým. KV. Jednotlivá č. adr. (např. 01) je nutno samostatně uložit!
Z bouletinů, které vydal Schneider např. tady, by se snad měl použít Info: 256 a z něj 2. tabulka shora (NVM-Values for chassis TV 17.1 Multi).
Těch adres (a dat do nich) je v tabulce 23. Ale i po naprogramování NVM adresáře (dle tab. č. 2) i nadále chybějí "ty vlastnosti" a telka nefunguje korektně.
Nwm ale, jestli je to trvale poškozenou pamětí, anebo jen tím, že ještě některé adresy chybějí a bylo by je potřeba doprogramovat.
Pravděpodobným řešením by možná sice byla výměna paměti, avšak musí být předem naprogramovaná (dle infa ze školení).
Bohužel však programátor nemám a ani správnou "náplň" - DUMP (pro můj model). Navíc je ještě k tomu EEPROMka v smd provedení.
A nakonec dotaz:
Nemáte někdo větší přehled o tom NVM adresáři, než co se k němu podařilo sehnat mně?
Pořád mně cosi říká, že paměť bude dobrá - jen v ní není vše potřebné "nalito".
Děkuji všem, co dočetli až sem a hlavně za příp. rady k věci.