Jak zapojit set-top-box Sencor
Moderátor: Moderátoři
Jak zapojit set-top-box Sencor
Ale kdo pomůže mně ? Za cenné připomínky, rady a inspirace všem dík a Boží požehnání.
SCART na settopboxu je výstupní. Anténní konektor s dutinkou je vstupní, tam se připojí anténa, předpokládám, že ten starý televizor nechytá digitální vysílání, tak dalších anténních konektorů si nemusíte všímat. SCART ze settopboxu připojíte na vstupní SCART satelitu (k satelitu ještě připojíte přívod z paraboly do anténního konektoru s dutinkou), výstupní SCART ze satelitu připojíte na vstupní SCART videa a výstupní SCART videa připojíte na vstupní SCART televizoru. Možná to video zasluhuje ještě prodiskutovat. Fotky těch konektorů na přístrojích by napověděly víc. Samozřejmě všechny přístroje zapojit do sítě (elektrické).
Aspoň já bych to takhle udělal a vyzkoušel. Pokud jste si settopbox pořídil až teď, tak jste nějakou dobu koukal akorát na satelit a video - jak jste to měl připojené dosud?
Edit: Aha, nenapadlo mne, že máte ještě společnou TV anténu a digitální vysílání patrně máte v účastnické zásuvce jako analogový signál (a tudíž můžete používat i videorekordér na nahrávání). Tak s tím nemám zkušenost, asi to bude složitější.
Tato přehledná kombinace dovoluje logicky sledovat TV programy jak na vlastním televizoru tak i přes tuner, anténní modulátor VCR Toshiba kdy TV pracuje jako monitor. Můj názor je ten že signál z rozvodu zapojím trvale do STB, výstup do videa a dál do TV. STB propojím třetím kabelem SCART na volnou zásuvku VCR který je již propojen ze SAT receiverem a ten s TV. Všechny přístoje musí být pod nápětím v režimu stand-by aby byly pro signál průchozí, OK ?
Váš návrh pane kolego se líší akorát v pořadí aparátů set-top-box...SAT receiver...video...TV, možná je to lepší nebo stejné, nezbývá než vyzkoušet, vřelé díky za radu a Váš čas.
fero7 píše:Neviem či si to správne pochopil,
ale vyhodením Pace (na nič iné ako podloženie dverí alebo podložka pod kvetináč sa nehodí) sa Tvoje zapojenie výrazne zjednodušilo a už by to pre "nadporučíka" mala byť malina.
Či?
SAT Pace je dekorace a vzpomínka na mládí, jako příkladem magnetofon cívkáč který sice málo hraje ale hezky vypadá, jinak máte pravdu že se vypuštěním tohoto článku sestava a cesta signálu výrazně zkrátí a propojení zjednoduší.