souprava Mascom
Moderátor: Moderátoři
souprava Mascom
Už podruhé jsem se setkal s problémem při instalaci digitální soupravy Mascom (parabola, konvertor a přijímač), u které byla aktivována Cryptoworks karta Gital (Czechlink). Součástí zásilky byl návod na sestavení paraboly a také postup pro montáž a nastavení jednoho dvou nebo tří konvertorů na jednu parabolu. Gital vysílá přes družici ASTRA3A, která je vedena u přijímače Mascom pod názvem Koperniku…..což jsem vyčetl právě v tomto návodu zprostředkovatele. Bohužel se mi už podruhé nepovedlo Koperniku na přijímačí Mascom zachytit. Při instalcích digiTV pod Intelsat1002 nebo UPS pod ASTRA1G jsem se stakovými problémy nesetkal. Nevíte co dělám chybně?
Postup je jednoduchy a plati pro celou radu prijimacu :
- das manualni ladeni (prochazeni transponderu)
- zadas RUCNE parametry SLOVAKLINKU, tedy frekvence 12565, polarizace H , SR 27500 a FEC 2/3
- ladis jak jsi zvykly (nastavit uhel cca 33st. a pomalu otacet parabolou)
Potom doladis CSlink (12525,V,27500, 3/3)
Na SL ladim proto, protoze se parametry nikde okolo neopakuji a tudiz jakmile prijimac ukaze kvalitu, jsi na 99procent na ASTRA3.
NASTAVENÍ ANTENY:KOPERNIKU 3, 10487V 23565, 7/8, 13/18V, 9750/10600
RUČNĚ:KOPERNIKU3, 12525, VERT, 27500, 3/4, PROHLEDAT VŠECHNY KANÁLY, ZRUŠENO PROHLEDÁNÍ SÍTĚ, AUTO PID
Mám něco měnit i v nastavení anteny? Nebo pouze v menu ručního ladění? A ten Slovaklink (pokud ho zachytím) bude jen s úrovní? Nebo i s kvalitou? Jde mi o to, podle čeho se řídit při posouvání konvertoru (s parametry Slovaklink), kde je dráha asi 15cm.
Dej naprimo ASTRU1, oboji je silne s rezervou jako krava, konvec pro A3 doraz uplne vedle toho na A1, lad to podle Ocka, dosmeruj podle Real Madrid a automaticky pak musi jit i A3. Parametry zadat rucne, kvalitu ti to ukaze prave az pokud jsou OK ty parametry a ty vetsinou zejmena pokud je tam jeste Kopernikus, nejsou OK.
V prijímači musiš mať spravne prepnuty Diseqc,podla toho z ktoreho
LNB čo prijímaš.Alebo najprv nastav LNB-čka samostatne bez prepínača
(spoj to spojkou),a až budeš prijímať obidve družice potom zapoj Diseqc
prepínač a v prijímači na jednej družici pri LNB Diseqc-1,
na druhej Diseqc-2.
Mrkni pro inspiraci sem http://ant-sat.net/tva_gal_9.htm
prvni fotka, zleva EUROBIRD, ASTRA3, ASTRA1 a kousek dal Hotbird
- ZdenekHQ
- Významný člen
- Kontaktovat uživatele:
Správně navržené zapojení je jako recept na dobré jídlo.
Můžete vynechat půlku ingrediencí, nebo přidat jiné,
ale jste si jistí, že vám to bude chutnat[?]
informace, že Czechlink vysílá i na ASTRA1D 11,992GHz hor;27500;3/4. Pozice družice je stejná, takže v nastavení paraboly a konvertoru nebude problém, ale parametry Czechlink jsou častěji s parametry 12,525GHz vert; 27500; ¾. Jak tomu mám rozumět?