Jsem sice ajťák, ale ne čistokrevnej, zabýval jsem se nějaký čas návrhem HW (VHDL) a konstrukce obvodů mě zajímá taky delší dobu, takže už dávno jsou pryč doby, kdy jsem byl nebezpečnej s pájkou v ruce =D Sice se pořád považuju za amatéra, ale je to už o dost lepší a pár věcí už jsem postavil (ikdyž obvykle s podporou zde na fóru, za to nyní děkuji

). S tím palubním napětím je to na prd, ale mám v úmyslu to všechno napájet z jednoho místa a ty úrovně Rhi Rlow jsem chtěl teď vyřešit tak, že jsem nakoupil trimry (10k s ohledem na tu impedanci vnitřních odporů 8-17kOhm, aby se to tam nezahřejvalo a spíš to teklo tím děličem) a našteluju je tak, abych zajistil stejný napětí na těch Rhi Rlow jako dává ten potenciometr ovladače. Když se změní napětí vlivem kolísání v sítí, tak s tím snad ve škodovce počítali a motorky cukaly jen když byl ten poťák už hodně "vyjetej" a napětí tam lítalo jak na horský dráze vlivem malých otřesů, ale jinak ten motorek má určitě nějakou mez necitlivosti, do který se tyhle malý výkyvy vejdou. Navíc to mám pojištěný ještě spínačem s indikační LED stavu on/off, kdy v případě, že našteluju světla, tak to vypnu a odpojím tím motorky od napájení, takže by neměly cukat, jen přemýšlím, jestli odpojím i ten indikační obvod a celý to zhasnu, nebo nechám bargraf svítit při zapnutým klíčku.