Tesla Sextet 637A, pravý kanál slabý

Opravy, renovace, schemata historické techniky

Moderátor: Moderátoři

Zpráva
Autor
riprex

#31 Příspěvek od riprex »

No i když ten Soprán/Sextet není žádný zázrak a v budoucnu tam chci místo něj třeba Echo, tak ty moderní plasťáky z obchoďáku to pořád víc než překoná, má to lepší zvuk než věž LG za 5000. Zatím s nima až tak moc negativní zkušenosti nemám, je to prostě bratislavák, ale jeden z těch lepších, to co jsem si zažil se Sextantem mi způsobuje noční můry ještě dnes :). Jinak Sextet má v porovnání se Sopránem lepší zvuk, ale na sopránu se mi víc líbí tahové potenciometry.
helios

#32 Příspěvek od helios »

Lepší zvuk Sextetu bude vďaka trandovému koncu, MBA je predsa len low-cost...

Ja tiež počúvam SV alebo KV najradšej na R5P, alebo VEF206, tie nové šumítka buď KV vôbec nemajú, alebo sú na príjem totálne tupé...
Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
riprex

#33 Příspěvek od riprex »

No VEFa mám taky, ale toho moc nepoužívám, "staré vlny" poslouchám na Viole a to je kvalitou zase někde jinde :).
Oldradio
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od Oldradio »

Zdá se, že Tesla Bratislava tak od roku 1980 už jen produkovala kusy, na kvalitu se nehledělo, hlavně splnit množstevní plán. Měli vůbec pájecí linku? Ty 5 mm ohnuté vývody s bakulemi cínu vypadají spíš na ruční pájení.
helios

#35 Příspěvek od helios »

Linku mali, ale kvalita cínu bola nevalná, povrch vývodov súčiastok bol občas nahlodaný koróziou, takže ručné prepájkovanie bola nutnosť...
Keď Vám hodia pod nohy polená, zakúrte s nimi.
riprex

#36 Příspěvek od riprex »

No zlatý "vrabčí hnízda", ty pokud vím bývaly docela dobré. Dodnes mám a používám Melódii a až na drobnosti nemám co vytknout, hraje to dobře, citlivost slušná, jen ta regulace hlasitosti mi příjde z počátku až moc skoková.
PetaKlic
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od PetaKlic »

pánové, ve sběrně se válí dva sextety, pudu si je uzmout, byl by někdo tak hodný a šoupnul mi na mejlík schéma? DĚKUJII

buď se povede alespoň jeden z nich zprovoznit, tak bych mu dopřál GO (výměnu elektrolytů a polovodičů) nebo bych si do toho postavil nějakej vlastní 2×10W, možná s ECC83 na začátku (no a nebo obojí, že)

chci to hlavně jako "bedýnky k počítači" tzn. jako výkoňák na poslech hudby, sledování filmů + na prevádzku s gramofónom, když pofičí i rádio, jen dobře
<div>ředitel zeměplochy</div>
mkat

#38 Příspěvek od mkat »

PetaKlic ak si zaregistrovany tak tu je servisny manual.http://www.radiohistoria.sk/Oldradio/main.nsf/wdownload?OpenForm&docid=STO-78187290
Ak nie ,tak ho môžem dať do uploadu.
Ved tam nemôže byť veľká chyba,včera to ešte perfektne fungovalo!!
PetaKlic
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od PetaKlic »

práveže nie som

pls někam to dej nebo mi to pošli díík

(tyvole ty dvě rádia táhnout v tom vedru kilomertr do kopce)
ok1hga

#40 Příspěvek od ok1hga »

schéma máš v mailu
PetaKlic
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od PetaKlic »

děkuji !!

první rádio vypadá že mu krom žárovek nic nechybí, mělo vyprskaný pojistky, takže už jen dokončím redukci bratislavskej konektor na repro >> japonskej konektor na všechno a zkusím co to řekne :-)
PetaKlic
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od PetaKlic »

tak první rádio hraje jako KRÁVA (krom VKV, ale možná je to konfigurací antény? nebo stáním pod CRT obrazovkou?)

předpokládám že i to druhé bude použitelné :) (a třeba někdy kouknu na ty rádia)
PetaKlic
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od PetaKlic »

hm... tak VKV prostě na tom prvním nejde

rsp. přepnu VKV, je slyšet trochu šum při volume max, když vypnu AFC přidá se brum

šel jsem po schématu a zkoušel házet brumy šroubovákem (já vím že čuňárna ale teď zrovna to líp nejde), dostal jsem se až před 281ku kde dotekem na vstupech rozeřvalo se nějaké podle zvuku středovlné cosi

ukazatel vyladění neříká nic (občas problikne při šťouchání do přepínačů)

kroucením ladění se neděje nic

stabilizátor z KF 507ky funguje, kterej tu vkv část povětšinou napájí (test jeho odpojením a bypasem)

neví někdo co by s tím mohlo ?? (vkv přijímače nejsou moje nejsilnější stránka a už na to dneska drbu měl jsem jít před čtyřma hodinama spat :) tak snad někdo zběhlej řekne "jo to je to tam to tady" :D )

druhé rádio testnul jsem taky, tam je těch bolístek víc, předně se chci věnovat tomu lepčímu kde jen nejde VKV, přijde mi celkem škoda - ikdyž tak často rádio nepouštím - aby mi nefungovalo na takovém krásném stroji

ale teda vnitřek je divokej, ty součástky pájené letmo, to že je každej kus zapojenej úplně jinak :-) ty kondenzátory skládaný na sebe, trimr kterýmu trčí nožička mimo plošák a z ní drát co vede někam do prdele :lol: :lol: a u toho druhýho kusu se jim nějak nevešly dvě cívky a okolní součástky tak sou ve vzduchu na samostatnym plošáku trčí to na drátech.. prostě sranda k potrhání,, ale jinak souhlas že velmi výborná mašinka[/b]
PetaKlic
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od PetaKlic »

tak zkusim ještě jeden dotaz

FM demodulátor jsem vyměnil z toho rozbitějšího rádia a fachá to, nicméně - příjem rádia ať už AM nebo FM je dost slabý (volume naplno >> taková domácí pro trochu nahluchlého) přitom z linky už to na 6/10 stěhuje nábytek.. any idea?
ok1hga

#45 Příspěvek od ok1hga »

PetaKlic píše:any idea?

měřit,
najít závadu(závady)
a opravit . . .
co chceš víc poradit ?

žádný přesnější popis závady, nebo naměřené údaje jsi sem nedal !
. . . postupuj od reproduktorů ke vstupnímu dílu VKV.
Odpovědět

Zpět na „Opravy a restaurování starých elektropřístrojů“